[]

paralel yüzey ayarlama

ekteki görselde şeffaf olan cam ile aşağısındaki kırmızı ya da yeşil yüzeyin tam olarak paralelliğini ayarlamam gerek. bunun için 3 noktadan (mavi civataları çevirerek) yükseklik ayarını değiştirip yapacağım.
ancak siyah eksen çizgisiyle belirtiğim üçgen (civata konumları) ne olmalıdır? ikiz kenar eş kenar ya da çeşitkenar?
bunun bir kuralı var mı? en kolay nasıl ayarlanır?

umarım sorumu net anlatabilmişimdir. soru sadece mavi parçaların birbirleri ile konumları. yani siyah eksen çizgisinin oluşturduğu üçgen.

teşekkürler.

 
Mantıken en güzel eşkenar üçgen yaparsanız olur. Üstteki malzeme ne bilmiyorum ama sağdan soldan esnemeyi aza indirgemek iyi ortalamak lazım üçgeni. başka bir üçgen olsa da malzeme rijit ise üzerine dengesiz ağır bir şey falan konmayacaksa fark etmez aslında.


  • creepy  (03.05.16 16:28:58 ~ 16:30:53) 
malzeme cam ve küçük yani en büyük ölçüsü 15 cm civarı esneme olmaz. şu an görselde ikizkenar bir üçgen.
aksine bana da çeşitkenar bir üçgen olması gerek gibi geldi daha sağlıklı ayarlama yapabilmek için. ancak bununla ilgili bir bilgi uygulama bulamadım.

paralelliği kolimatör yardımı ile doğrulayacağım. çok hassas olması gerek.
  • hayir bu koyden olsam nolcak  (03.05.16 16:34:45 ~ 16:36:17) 
bence birbirine en uzak yerlere koymalıyız. bu örnekteki şekilde ikiz kenar bir üçgen olacak gibi. hiç bir kaynağım yok. sadece paralellik yoksa, uzun mesefade fark daha fazla olup ölçülebilirliği artar, daha hassas olur diye böyle düşünüyorum. eşkenar olsun diye daha küçük bir üçgen oluşturup daha yakın noktaları ölçmek pek mantıklı gelmedi.


  • akil kupuru  (03.05.16 17:52:31) 
Teorik olarak üç nokta bir düzlem belirttiği için her hangi bir yer olabilir.
Pratikte ise daha hassas olamsı için en uzak noktalara yerleştirmelisiniz. Birbirinden ne kadar uzak ise her çevirişte o kadar küçük açı oynar buda bize hassasiyet kazandırır.

  • nedendir bilinmez  (04.05.16 10:25:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.