[]

vize muafiyeti

vizeler kalktıktan sonra nasıl bir prosedür uygulanacak. vize alırken verilen belgeler vs bir çoğu gene verilecek sanırım neler yapacağız vizesiz Avrupa'da seyahat edenler(avrupa vatandaşları almanyadan ingiltereye gidenler) neler yapıyor diğer ülkelere gitmek için. 90 günlük vizeyi her türlü alabilecek miyiz turist olarak. (vizelerin kalktığını varsayalım ki büyük ihtimalle kalkacak bbc ve reuters haberleri bunu gösteriyor.)




 
Ingiltere'ye gidemeyeceksiniz yine cunku schengen'e dahil degil.

Kisaca herkes yesil pasaportluymus gibi olacak benim anladigim kadariyla. Ne eksigi ne de fazlasi.
Bir alman gibi olmak ab ye tam uye olmadikca mumkun degil.
  • kuehles blondes  (03.05.16 16:11:40) 
ingiltereye gitmeyi kastetmedim alman vatandaşı olan biri ingiltereye giderken neler yapıyor bizdede aynı durum olacak sanırım. onların uyguladı prosedür nedir onu merak ettim. kimse alman olmayı yada ingiliz olmayı beklemiyor vize muafiyeti olan ülke vatandaşları neler yapıyorsa bizde onu yapacağız ama bunlar tam olarak nedir.


  • minci  (03.05.16 16:15:24) 
Soruya cevap da vermisim ama :/

Yesil pasaportlular "vize muafiyeti"ne zaten sahip yani onlar ne yapiyorsa herkes aynisini yapacak artik -benim anladigim-

Tabi ki gidilecek ulkenin pasaport polisi schengen e dahil olmadigimiz icin yine kontrol eder, abuk subuk sorular sorar, begenmedigini geri yollar.

Ayni prosedur iygulanmayacak. Mesela onlar pasaport tasimak zorunda degiller - kimlikle ab ici seyahat edebiliyorlar-
Biz pasaport tasimak zorunda olacagiz yine ve gerisi bence yesil pasaportlular gibi iste. Artik herkes yesil pasaportluymus gibi davranilacak. Sureyi gecirirsen yine ceza yiceksin filan.
  • kuehles blondes  (03.05.16 16:23:03) 
vize serbestisi uygulanır ve hükümet bizi başka şekilde düdüklemeye niyetlenmezse prosedür gayet basit olur: gidiş-dönüş uçak biletini alır, kalacak yerini ayarlar ve atlayıp gidersin. gidilen ülkede pasaport polisi neyin sorgulayacaktır muhtemelen, o yüzden haldır huldur gitmek yerine plan/program yapmakta, birisi "kardeş sen hayırdır?" diye sorarsa amacını açıklayabilmekte fayda var. şu an ukrayna'ya, sırbistan'a, karadağ'a nasıl gidiyorsak öyle gideriz diye tahmin ediyorum.

schengen'e dahil olmayan eu ülkeleri için değişen bir şey olacağını zannetmiyorum, ingiltere için yine gidip vizeye başvurman gerekir. biz alırsak eğer schengen bölgesi için vize serbestisi alacağız sadece, bu alman veya ispanyol olacağımız/onlarla aynı hakları edineceğimiz anlamına gelmiyor. artık turist vizesi almak zorunda kalmayacağız, o kadar.
  • der meister  (03.05.16 16:23:17) 
Almanya'dan İngiltere'ye giderken vize var ama Almanlar giderken yok. Almanlara vize koymak kimin haddine!

İki kapı vardır. Birinden EU Citizens Only, diğerinden de Diğer Ülke Vatandaşları geçer. AB vatandaşları EU kapısından geçer diğerleri de diğerleri kapısından. Türkiye diğer ülkeden geçecek ama artık vizeye değil pasaporta bakmak yeterli olacak.
  • Traveller  (03.05.16 16:44:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.