[]

psikoterapiden fayda sağlayan var mı?

iyi bir doktorum var ama biraz pahalı. açıkçası çok uzun süreli gidecek maddi gücüm yok. ilaç tedavisi artık etkisini yitirdi gibi, sıkıntılarım çok fazla. günlük yaşamımı etkiliyor. acaba psikoterapi görüp de faydasını gören var mı? yoksa sırf ilaçlarla da iş götürülür mü? depresyon, majör depresyon temelli bir sıkıntı var diyelim. en az ne kadar süre devam etmek gerekir ki etkileri görülmeye başlansın?

psikoterapi maceralarınızı okumayı merakla bekliyorum.

danke.

 
Ben bes aydır düzenli gidiyorum. Normalde iki ayda sonuç alınan bi yöntem uyguluyormus ama bende işe yaramadı. Daha önce okb için uç ay başka bi doktora gorundum, o bayağı ise yaramıştı. Doktorla uyuma bakıyor herhalde ya da zaman geçtikçe problemleri çözmek guclesiyor. Bilmiyorum.


  • damdanakan  (03.05.16 12:02:35) 
1 sene terapi + ilaç tedavisi devam ettim. Şimdi ilacı bıraktım sadece terapiye gidiyorum. Yalnız 1 sene boyunca her hafta gittim ve faydasını kesinlikle gördüm. Hatta şu an 2-3 haftada bir gittiğim de oluyor, kaytarıyorum arada.

Benim doktorum da tuzluydu ama başka şeylerimden kısıp gittim devamlı, iyi ki de gitmişim.
  • orange coffee  (03.05.16 14:26:54 ~ 14:27:36) 
psikoterapi mdb'nin olmazsa olmazıdır desek yeridir. sırf ilaç etki eder mi? belli bir düzeyde evet. ama psikoterapiyle beraber çok daha iyi. tuzlu bir yere gitmesen de düzenli olarak aynı hekimin seni görmesinde fayda var, çünkü seni daha iyi tanıdığı için tedavi daha efektif olur.

çok geçmiş olsun.
  • sokaktakiyabanci  (04.05.16 22:21:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.