[]

hdp ile ilgili

görüşünüzü alayım bir konuda. (siyasi konularda nötr biriyim. hiçbir topluluk veya partiye yakınlığım yok.)

hdp'nin mecliste kürtlerin temsilini sağlayarak pkk'nın şiddet yoluyla varlığını sürdürme çabalarını azaltacağını düşünenlerdenim. çözüm süreci de bunun bir yansımasıydı. sonrasında bu süreç akp eliyle bozuldu ve halen (halka ve muhalefet partilerine karşı milliyetçilik kozu kullanılarak) kasten hdp'nin üzerine oynanıyor.

şu an yaşananlar kürtlerin temsil gücünün mecliste pasifleştirilerek yine pkk'ya kaydırılacağını, şehit ve çatışma haberlerinin daha da artacağını düşünüyorum.
yanlış mantık yürüttüğüm yer varsa belirtin.

 
Kesinlikle katılıyorum zaten amaç da o. En başta Kürtler artık mecliste neden terör var diyorlardı şimdi onların dokunulmazlıklarını kaldırarak vekilleri hapse atmayı düşünüyorlar. Bu durumda Kürtler Türkiye'de temsil edilmeyecek.

İkinci olarak böyle bir durumdan milliyetçiler çok memnun ve MHP çok güçsüz. Tüm milliyetçi oyları AKP'ye gidiyor. CHP'liler bile Kürtlerin hapse atılmasından memnun. Bu durum elbette Erdoğan'ın işine yarayacak.

HDP derken Cumhuriyet'e veda edicez!

Edit: İnanmayanlar habere baksın: t24.com.tr

AKP'liler de okusun, onların medyası da yazmış: www.sabah.com.tr
  • Traveller  (03.05.16 11:48:10 ~ 11:56:44) 
Yerinde mantık yürütmüşsün. Olan bu zaten.


  • Apocalypse  (03.05.16 11:50:30) 
Ben HDP'nin Kürtleri temsil ettiğine tamamen inanmıyor.

Sivilleri öldüren bombacının taziyesine giden milletvekiliyle PKK'yı, Ensar Vakfı'na destek veren milletvekiliyle tecavüzcüyü, "Dolmabahçe mutabakatına dönülürse AKP'yi destekleriz" diyen eşbaşkanıyla AKP'yi temsil etti daha çok.
  • otonom  (03.05.16 12:00:03 ~ 12:04:43) 
hdp'nin amacı kürtlerin hakkını siyasi çabalarla almak değildir.

hdp, pkk'nın önünü siyaseten açmak ve tanıtım faaliyetleri yapmak için vardır.

çözüm süreci akp'nin veya hdp'nin değil, abd'nin bir projesidir. Amaç kürdistan'ı kurmaktır. bkz : bop projesi...
  • kartallar yuksek ucar  (03.05.16 13:11:25) 
kimse Atatürk'ün kurduğu mecliste terör propagandası yapamaz, teröre destek verdiğini beyan edemez. sadece meclis için geçerli değil bu durum. bir milletvekili nerede konuşursa konuşsun meclisi temsil eder. bunlar daha önce böyle değildi. demkorasi, cumhuriyet kavramları altında mecliste bulunmalarından rahatsız olmadım hiç. ta ki bu vahim açıklamaları yapana kadar.

bir şeye başlamadan önce ufak adımlarla tahrik edersiniz. akp'den gelme meclis başkanının laiklik üzerine yaptığı açıklamalar gibi. ufak ufak nabız yoklanır önce. hdp'de bunu yapmak istedi, ama olmayacağı belli yani, o yüzden kimse kusura bakmasın milliyetçilik kozu falan hikaye. teröre açık açık destek veren açıklamalar biraz da hdp'nin bindiği dalı kesmesidir.
  • Improbable  (03.05.16 13:29:58) 
  • i was made for you  (03.05.16 13:42:30) 
hdp türkiye'de ne olursa olsun kürdistan'ı oluşturmak için var.

ırak'taki bölgenin aynı suriye'de, türkiye'de ve iran'da oluşturulmak isteniyor. bu plan ise bölge halkının değil.

vatandaşlık-haklar etnisite tanımıyor; tanısaydıkötü olurdu. ülkede çok ciddi bir hukuk sorunu var. sen politik güç oluyorsun, o bölgeyi geliştirmek yerine millete kürt olabilmekten bahsediyorsun, üstelik ülkenin hiçbir sorununu sahiplenmiyorsun. adamın da umurunda değil. siz ne fantezisi yapıyorsunuz bilmiyorum ama oradaki insan hayvancılığı, tarımcılığı geri istiyor. fabrika istiyor, okul istiyor, hastane istiyor, hizmet bekliyor. oradaki okulu bombalayan pkk'nın liderine sen çok yaşa diyen, kendini desteklemeyeni öldüren bir güruhu istediğini iddia edebilmek için elde bayağı verin olması lazım.

ağa çocukları mı kurtaracakmış onları? bırakınız. yüzyılın kuklacılık oyunu burada da oynatıldı, o kadar. söylenecek tonla şey var. ben yazmaktan sıkıldım, en azından şu an uğraşamayacağım. yani yine uzun yazacağım ama sadece "rant" olacak.

ancak kendi içinde yaşadığı ülkede -kendi istediği şeyi elde edebilmek için- söylemlerinin tam zıddını gerçekleştirmiş bir siyasi gruptan bahsediyoruz.

deniz baykal sayesinde rte hapisten çıkıp aday olur ve başa geçer,
akp iktidar olur,
deniz baykal alaşağı edilir ve kılıçdaroğlu geçer,
referandum, açılım vs sonunda herkes evet der.

sonunda herkes evet der.

burada tek bir oyun ve farklı oyuncular var. 83'te haritasını chomsky koymuş, 84'te pkk resmi olarak bir de "kürdistan işçi partisi" olarak kendini ilan etmiş(işçi değil ağa partisiyle beraber bu arada), siz temsilden bahsediyorsunuz.

benim 3 etnik kimliğim var, senin onun bunun şunun kaçar tane var haberin var mı? neden bahsediyorsunuz, neyin özgürlüğü? adamlar "ben zartım zurtum" desinler diye ülke ortaçağa girdi. bütün bu şeylerin birileri için yapıldığını biz biliyoruz, onlar biliyorlar, bir tek siz bilmiyorsunuz.

siz rte'nin dini olduğunu da düşünüyorsunuzdur. ben düşünmüyorum mesela. hepsinin inançsız olduklarını ve bunu bildiklerini düşünüyorum. milletin hebele hübele bunları sahtelikle değil de başka şeylerle eleştirmesi çok komik geliyor. troll beslemeyelim diyenlerin en hakiki trolleri semirttiği bir çağdayız. bu hep böyle olmuş ya gerçi.

hdp'nin ne olduğunu anlamak isteyen lafa değil işe ve uzunca bir döneme bakar.

akp'den kurtulmak istiyorum diye uzun dönem oyun arkadaşı olmuş hdp'yi yüceltecek halim yok.

zaman, rusya ve çin yön değiştirirse, acı acı gösterecek. o zaman da kimse burnundan kıl aldırmayacak.
  • godoşu beklerken  (03.05.16 18:57:51 ~ 19:06:12) 
olm siz anlamıyorsunuz galiba, süreç süreç deyince sürecin ne olduğunu anlamayı reddediyor beyniniz. süreç bozuldu diyorsun. bozulmasa ne olacaktı? ne olacaktı sonunda da bozuldu, 3 bine yakın eyp temizlendi sırf operasyon bölgelerinde, süreç bozulmuş, tüh gördün mü :/

koçum bu süreç iki şekilde sonlanacaktı zaten;

1- daha büyük savaş, ya da terörö deyimiyle serhildan, tr içinde büyük bi kobani(3ün 1ini aldılar)
2- özerk kürdistan

hala süreç bozuldu diyor, la bozulmasa ne olacaktı sizin kafanız mı iyi?

hükümet ve apo kafa kafaya verip ortaya bi program koydu, bi pazarlığa tutuştu, hdp ve pkk bu pazarlığın hiç bi zaman asli unsuru olmadı. akp her seçimde bunları davar gibi güdüp işini karşıya geçti, pkk somut olarak hiç bi bok alamadı. sonunda da işler istenildiği gibi gitmeyince tayyip masayı kendine doğru devirip, bütün kartları topladı.

şimdi de pkk diyor ki, öcalanın uzlaşmacı politikası tutmadı, biz devreye girip savaşacaz. adamların başından beri planı buydu zaten. biz 2013te savaşa hazırdık dedi cemil bayık. öcalan pazarlığa oturunca eli tetikten geri çektik dedi.

sağı solu herkes bunlara "ne pazarlığı yürütoyrsunuz bize de anlatın bu iş şeffaf ilerlesin, böylesi uzun vadede herkese zarar verecek" dediğinde bunlar o sırada hakan fidan kankileriyle chp'ye operasyon çekiyordular.

unutma selonun reyhanlıdan sonra "hükümetin yanında olmalıyız" dediğini. ankra patlamasından sonra aynı selo "kötöl dövlöt" diye kendini paralıyordu.

meydanlarda roboski roboski diye vicdan tüccarlığı yaparken imralıda "ya akp bundan zarar görüyor, bunu öne çıkarmayın, diğer faili meçhullerle birlikte bi torbada dile getirin" diye orada ölen garibanın namusunu satarken iyiydi şimdi mi akp kötü oldu?


türkiye partisiydin, kimlik siyaseti yapmıyorum diyordun noldu, kankandan dayağı yiyince nden "kürdleri mecltec kovüyürler:(((" diye ağlamaya başladın, hemen niye "biji serok apo" diye slogana başladın ?

şimdi de chp'ye diyorsun ki gel beni kurtar. tabi, oldu anam.

hiç sağa sola atmayın. bugün kimin başına ne geliyorsa geçmişte yedikleri hurmaların sonucudur. yok tayyip yaptı, yok pkk bozdu geçiniz.

ha şiddet artacak mı? baş başta ne yazdım. evet artacak. kürdleri dışlıyorlar, direniş :((( ayağına yatan pkk daha fazla sivil patlatacak, daha fazla insanın kanına girecek, daha fazla insanı evinden göç ettirecek..

he cumhuriyeti düşünen adam chp neden kendini yok edip hdp'ye destek olmadı demiycek.
  • cembacemba  (03.05.16 19:35:55) 
mecliste biji serok apo sloganı atan adamların hiç bir iyi niyetine inanmam. basbaya pkklı olduklarını kabul ediyorlar.


  • victum  (03.05.16 20:02:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.