[]

kedimin tüylerini kazıtmalı mıyım?

Geçen şubattan beri bizimle olan bir kedmiz var. Geçen yaz tüyleri kazıtmadık; çok tüy döktü. Genel olarak çok tüy döken bir kedi zaten... sokak kedisi bir kaliko, tüyleri aşırı olmasa da bir sokak kedaine göre uzun.

Yazın rahatsız oluyor mu? Bir de kediyi bayıltmadan bu işlemi yapmanın bir yolu yok mu? Uysal bir kedi, tüylerini taratmayı da seviyor. Evde alabildiğimiz kadar alıyoruz ama sınırlı tabii...

Tecrübeli kedi sahipleri ne der?

 
benim veteriner hiç tavsiye etmiyor ama bende de aşırı uzun tüylü bir kedi var. böbreğinde de sorun var, anestezi yaptıramıyoruz. anestezisiz yapanlar olduğunu duymuştum ama bilemiyorum ne derece verimli. bir de psikolojik olarak etkileniyorlarmış. kararsızım ben de.


  • passion rules the game  (03.05.16 11:36:28) 
biz traş ettiriyoruz. bayıltmadan yapıyor bizim veteriner. bizimki bayağı saldırıyor ama bir şekil hızlı hızlı hallediyorlar. sonuçta bayıltmaktan iyi, biraz savaş oluyor sadece. yazın rahat oluyor sıcaklarda o tüylerle hayvan da sürekli taşlara yatıyor. bence ettirebilirsiniz.

psikolojisi etkilenenler de oluyormuş duyuyorum. biz yıllardır yaptırıyoruz, hiç etkilenmedi bizimki :)
  • kaputt  (03.05.16 11:37:12) 
sozlukte kedi trasi yazinca baya bu islem sirasinda olen kedi var. 5 yasinda iran kedim var malum tuyler uzun. Bir kere bayilmadan yaptirdik aman allahim ortaligi yikti korkudan altina yapti, bir daha asla yaptirmam dedim. Sonra bir kere de bayiltarak yaptik bu seferde 2 gun kendine gelemedi sersem sersem oldu. sonra isine guvendigim bir veteriner abiyle konustum, kedilerin kalplerinin cok hassas oldugunu, bir sayac olarak dusun dedi. Her soktugun buyuk stres bu sayactan geriye dusuruyor dedi, bana sorarsan yaptirma islem sirasinda her sey olabilir dedi. O gunden sonra da asla yaptirmiyorum, varsin tuy doksun, sonu kotu olabilme ihtimali var o riski ben alamiyorum


  • oscar  (03.05.16 11:44:13) 
Yaz geldiğinden sanırım tüy dökme Zamanı. Bizimki de çok döküyor. Ama çok stresli oluyor tüyleri kesilince. Biraz idare edin derim.


  • chieko  (03.05.16 13:41:30) 
şöyle bir ürün var
www.amazon.com
images-na.ssl-images-amazon.com
araştırma aşamasındayım henüz ama yorumları çok iyi. kedili bir bloggercının tavsiyesiydi. pisijane instagram sayfasını ekleyip bakabilirsiniz kendi kedisini bununla traş ediyor. diğer riskler çok sıkıntı açıkcası böyle bir şey düşünüyorum ben kendi kedim için.
  • yue  (03.05.16 14:03:03) 
şöyle bir kedim var 3 yaşında www.instagram.com

ilk kez tıraş ettirdim. deliler gibi pişmanım. 1 aydır kedim kendime gelemedi. çok üzgün çok mutsuz. bir daha asla tıraş ettirmem. sürekli seviyorum ilgileniyorum ama hala düzelmedi. günde 2 tabak mama yemeye başladı kilo aldı. tüyleri de hiç uzamıyor. veterinerin para hırsı yüzünden kestirdim. hiç niyetim yoktu kestirmeye. veteriner kesilmesi lazım bu şekil olmaz falan diye aklımı çeldi.
  • evine santral mesafesi uzak olan adam  (04.05.16 10:41:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.