[]

Niye yapıyorlar bunu ?

Şuan insan kaynaklarımsı bir iş yapıyorum geçici olarak.İş ilanlarında kriterler açık ve net yazmasına ragmen insanlar uymadığı halde başvuruyorlar.hayır yanş niye ? sadece online başvuru diyoruz adam arıyor hadi aradı diyelim askerliği yapılmış yazıyoruz yalnız ben askerliği yapmadım 1 sene sonrs giderim diyor.Yaş sınırı 30 adam başvuruyor 35-40 yaşında.hayır yani niye ?? Sizin de var mı böyle kriterleriniz uymadığı halde başvurduğunuz işler ?




 
çaresiz insanlar
bir de okumuyor ilanı bile.

ben yazılımcı ilanı veriyordum
gösterirseniz öğrenirim diye, kuaför yamağı çocuk başvuruyordu ortaokul mezunu
çaresizlik
  • Corc  (03.05.16 10:58:38) 
Ya tutarsa kafası. Bir de çoğu ilan, aslında beklenenden, ihtiyaç duyulandan fazlasını ya da adama peygamberlik ilan ettirecek kadar ağır bir yetenek listesini talep eder göründüğü için, insanlar "ben de kabul edilirim" diye düşünüyor. İK tayfası iş arayanın gardını düşürmek için ilanlara abartmayı kurnazlık sanınca netice bu.


  • arnold schwarzeneger  (03.05.16 10:59:11) 
Valla ben de başvuruyorum. Çünkü o kriterler yoğunlukla şişirmece oluyor. Yani 6-7 yıllık tecrübeli denilen işe 5 yıllıkken başvuruyorum. Ya da "x y z bilmek zorunlu" diyorsa "x ve y" bende varsa başvuruyorum. Eğer "olması zorunlu nitelikler" ve "olsa güzel olacak olan nitelikler" diye ayırmamış da bi dünya ister yazmışsa, %70-80 uyduğum takdirde başvuruyorum. Eleyecekse onlar elesin, en kötü ihtimal havuzda bekler cv diyorum.


  • lcha  (03.05.16 11:01:02 ~ 11:01:37) 
Ekonomik olarak zor durumda ve iş arayan psikolojisi çok farklı birşey. Onları anlamalısınız vs anlamında yazmıyorum bunu fakat o psikolojide olmak kolay değil. Bazen çaresiz olabiliyor insanlar ve yine de hani belki diyorlar.

Çoğu dikkat etmiyor başvuranların ama herkes için geçerli değil.
  • ihanet kac kisilik  (03.05.16 11:01:46) 
Ya yok 2 kriter var sadece yaş ve askerlik başka hiçbirşey yani adam da onlarda tutmuyor ama başvuruyorlar bi tuhaf yani.askerlik işi bırakıp gitmesin diye yaş da ağır iş olduğu için yaşlı bi insanın yapabileceği bir iş değil yani ama belli ki okumuyorlar bile ilanı.sinir bozucu. @Icha @arnold schwarzeneger


  • Esinsin  (03.05.16 11:03:11) 
belki tutar +1

bir de bunun tam tersi var. bizzat başıma geldi. adam photoshop bilen eleman arıyormuş. ilanda hiç belirtmemiş. görüşmeye çağırdılar. çağırana kadar photoshop'un p'si geçmemiş konuşmalarda. mülakata gidince "e siz photoshop bilmiyorsunuz ki" diyor. gel de delirme.
  • mit dir stehen die sekunden  (03.05.16 11:05:10) 
İK'cıların salaklıklarının da etkisi var bunda. Ne istediklerini net bir şekilde ifade edemiyorlar. Kafa karışıklığı yaratıyorlar.

Ben bir iş ilanında yaş aralığı kriterine uymuyordum ama yine de çağrıldım. Demek ki kriter dışından da görüşmeye çağırabiliyorlar diyerek yine başvuru yapıyorum bazen.

Elinin altında mause var. İki tık yapıp beklediğin kriterleri işaretlersin, kriterlerine uymayanı görmezsin olur biter. Ama işe başvuran her ihtimali değerlendirmek zorunda.
  • birşeylersoracağım  (03.05.16 11:11:11 ~ 11:12:47) 
turkiye'de is ilanlarini hazirlayanlar yuzunden oluyor diye dusunuyorum.


yurtdisinda yabanci bir firmanin is ilanina linkedin uzerinden basvurumu yaptim. is icin yeterliliklerden yabanci dile takildim. bildigim yabanci dillerden biri baslangic seviyesiydi, ve onlar icin iyi seviyede bilinmesi gerekiyordu. sonuc, cok guzel bir e-postayla reddedildim. abartmadan, gayet nizami ilanlari var bizdekilerden farkli olarak.

turkiye'de durum farkli. insanlar caresizce saldiriyor is ilanlarina. 'ya olursa, ya tutarsa' mantigiyla, 'ogrenirim' kafasiyla yaklasiyor. bu da ik calisanlarinin ilanlardaki yeterlilikleri fantastik boyutlara cikarmasina neden oluyor.
  • gokhlayeh  (03.05.16 11:12:42) 
arnold +1 tamamen.


  • stavro  (03.05.16 11:23:34) 
umut fakirin ekmek kapısıdır da ondan.

ben de kriterlere hiç uymayan bir ilana başvurmuş, hatta ilk görüşmede IK bana "kusura bakmayın, kriterlere uymuyorsunuz, o yüzden görüşmemizin olumlu sonuçlanacağını sanmıyorum" demişti, ama 7 senedir aynı kurumdayım :D

imkansız diye bir şey yok.
  • dessy  (03.05.16 12:37:55) 
Yas siniri denen sacmaligin da ayrimcilik olarak dgerlendirilip yasaklanmasi gerek, 31 yasindaki adam ne yapacak is bulamayacak mi hic?


  • baldur2  (03.05.16 12:48:59) 
bu insanların çaresizliğiyle vb ilgili bir durum değil. her boku dramatize etmeyin.

bu ülkede sıraya girilmiyor, trafikte sürekli kaynak, makas yapılıyor. bir devlet dairesinde torpilsiz iş dönmüyor. insanlar nereye nasıl başvuracaklarından, ne yapmaları gerektiğinden bihaber, cahiller. bu beyaz yaka plazasında da böyle sanayide de böyle. saçma sapan alakası olmayan öğretmenlik bitirmiş adam finans pozisyonuna başvuraibliyor. insanla uğraşmak aşırı zor, çünkü geneline laf anlatamıyorsunuz.
  • eindaclub  (03.05.16 13:13:48) 
@baldur2 tamam o zaman yaş sınırı koymayalım gelsin 50 yaşındaki adam taşısın kilolarca yükü sonra da sakat kalıp dava açsın.
oldu.

  • Esinsin  (05.05.16 10:43:29) 
31 yaş ile 50 yaş arasında ciddi fark var yalnız.

baldur2 +1
  • dessy  (05.05.16 10:46:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.