[]

Balkondaki paçalı güvercin

2 gün önce balkonumuza paçalı güvercin girdi. Kendisi çıksın diye bekledik ama çıkmıyor. Baya insancıl, yaklaşıyoruz kaçmıyor. Evcil olduğunu düşündüğümüzden zorla tutup dışarı salmak da istemedik. Su, bulgur verdim takılıyor.

Sorum şu: Eğer bu hayvancağız gitmezse benim yapmam gereken başka bir şey var mı? Su, bulgur vermek dışında yani. Hastalansın istemem durduk yere.

Ha bir de eğer 10 günden çok duracak olursa, sahiplenecek birini arayacağım :)

 
gidene kadar misafirini iyi ağirla. uçacağı zamana denk gelirsen umarim havadaki taklalarini da görürsün.


  • 1adam  (03.05.16 09:58:41) 
Buğday verebilirsin bir de. Evde yok alamam diyorsan bulgur da iş görür kısa süreliğine. Uçmuyor olması sıkıntı olabilir ama niye duruyor ki? :/


  • 10032007  (03.05.16 09:59:11) 
Yakınlarında kuşçu var demekki. Arada olur öyle, sağa sola konarlar olur olmadık. Normalde acıkınca ve yorgunsa dinlenince geri kümesine dönmesi lazımdı ama hasta ya da yaralanmış olabilir. Kontrol edebilirsen daha iyi olur.
Buğday, mısır, yarma verebilirsin.

Benim kuşlar da bazen öyle giderler 2-3 gün sonra dönerler geri.
  • battal gemalmaz  (03.05.16 10:06:33) 
Görüntüsünde bir sıkıntı yok. Ben de sakatlandı mı acaba dedim ama düzgün gibi baya. Eğer bi terslik görürsem veteriner bulacağım. Hatta arada uçmaya çalıştı aslında ama daha çok balkonla salon arasındaki cama doğru uçtu. Kafası karışmasın diye perdeyi kapattım, zorlamıyor artık o tarafı. Dış pencere açık isterse gitsin diye.

Mahallede A4'e basıp yapıştırayım. Belki arayanı bekleyeni çıkar.

@1adam Misafirime iyi bakıyorum, valla sandalyelerime sıçtı gıkımı çıkarmıyorum :) Umarım bu ilgi karşılığında görürüm taklaları.
  • lcha  (03.05.16 10:12:54) 
Bence sahibini aramayın,arayacak iseniz de fotoğrafını koymayın hayvanın, koyarsanız gelen insanın gerçekten sahibi olup olmadığını teyit edemezsiniz. Hayvana talip çıkacak birden fazla insan çıkabilir.

Bence mutlu gibi olduğu yerden, bırakın istediğine gitsin, istediği ile kalsın. Yumurta kabuğu ezip yemine katın, kum alın taşlıkları var hayvanların, kuma ihtiyaçları olacaktır. Bir de suyuna kuş vitaminlerinden alıp damlatabilirsiniz, eksiği varsa tamamlar vitamin bakımından.
Yeşillik ihtiyaçları da olur; marul veya maydanoz işinizi görecektir bir yaprak.
  • kaymaktutmayansicaksut  (03.05.16 10:37:33) 
@Icha
onlar değerlidir aslinda. bahçesi olanlar gübre olarak kullanır.

  • 1adam  (03.05.16 10:38:06) 
kendisi gider. civarda güvercin hastası bi adamındır o.
yem olarak ıslak ekmek de verebilirsin.
bunun bembeyaz olanı geçen hafta bizim balkondaydı, aşık olduk hayvana ama terk etti bizi. bu arada bu misafir eğer bekarsan evliliğe delalet olabilir:)
  • Improbable  (03.05.16 10:53:41) 
@Improbable ıslak ekmek koydum ilk. Hiç sallamadı.

Ahaha bir de bu demektir ki 3. ev arkadaşımı da evlendireceğim. Eve gelen evleniyor, ben ise bu yüzden sürekli bir ev arkadaşı arama derdinde :)
  • lcha  (03.05.16 10:56:16 ~ 10:56:55) 
hahha valla bizimkiler öyle demişti. beyaz falan ya kesin gelin geliyo diye beni yiyip verdiler gazı.. 3. ev arkadaşına da yol gözüktü o zaman, ama belli de olmaz yani:)


  • Improbable  (03.05.16 11:18:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.