[]

En hızlı ne kadar sürede boşanılabilir?

Bir arkadaşım eşi ile gayet anlaşmalı ve iki tarafın da rızası ile boşanmak istiyor. Ortada çocuk filan da yok. Ev araba vs var, onda da kim neyi alacak anlaşmış durumdalar. Hiçbir sıkıntı yok yani. Bu çiftin boşanması ne kadar hızlı gerçekleşebilir?

Acelenin sebebi şu, hatun kişi kısa süre sonra yüksek lisans tezini verecek, ve tezinde kocasının soyadı olsun istemiyor. Ancak tezin teslimi için 1 hafta süresi kalmış. 1 haftada olur mu bu iş? Ne kadar mesai ayırmaları gerekiyor mahkeme salonlarında filan?

edit: duyuru değil, soru tabii

 
bu kadar uyumlu ve anlaşabilen çifti boşamaz hakim


  • tum haklari saklidir  (02.05.16 20:46:20) 
1 haftada dava sonuçlanabilir imkansız değil. ancak anlaşma protokolü yapıldığında, devredilecek malların devredilip hakim karşısına öyle çıkılması lazım. zira hakim devredip gelin diyebiliyormuş anlaşılmış olsa bile. hakiminki de tarafları korumak için, sonra devretmezlerse diye.

aile mahkemesinin yoğunluğuna bağlı süre. randevu alabilirseniz, aynı gün tek celsede boşuyor anlaşmalı boşanmalarda dediğim gibi devir tamamsa.

ancak gerekçeli karar yine çıkmaz 14 gün sürer. yani boşanma gerçekleşir ama soyadı değişikliği vs 1 ay sürer.

ek olarak;

ben yakın zamanda kendim birebir bir boşanma yönettim/organize ettim. avukat değilim, ancak hakim sebebini bile sormadı. anlaşmalı boşanmada yorum yapmıyor bile.

anlaşmalı boşanmada avukata gerek yok anlaştılarsa herşeyde. tutmayın boşuna.
  • prodeq  (02.05.16 20:52:01 ~ 20:58:34) 
abim bu seninin başında tek celsede boşandı. anlaşmalı olarak boşandılar çocukları yoktu evden alıcağını aldı başka eve çıktı anlaştıkları için de sadece tek bi avukat tuttular ki o da kız tarafının akrabasıydı. gittiler yarım saatte boşanıp geldiler.


  • KidLazer  (02.05.16 20:57:53) 
boşanmak belki yetişebilir ama sanki o kararın nüfusa ulaşıp yeni kimliğin çıkarılması biraz süre alıyordu diye biliyorum.


  • dostlarorkestrasi  (02.05.16 21:23:02) 
Tezin teslimi değil, jürinin kabul edip onaylayıp "yüksek lisans/doktora neyse mezuniyet belgesini alabilir" demesi önemli. Dolayısıyla şu anda normal prosedürünü devam ettirsim, boşanma kesinleşince de belgeyi alacakken öğrenci işlerine yeni soyadını ibraz etsin. Tezin yayınlanacağı online yerlerde filan yayınlanacağı zaman da adını değiştirdiği versiyonunu versin.
Önemli: Tamamen kafadan atarak cevap yazdım, ama mümkün bir olasılık, araştırmaya değer.

  • firez  (02.05.16 21:41:16 ~ 21:42:07) 
tek celse ama o celseyi ne zaman verirler bilemedim.
hakim avukatlar söyler

  • basond  (02.05.16 21:42:30) 
soruyu "en hızlı ne kadar sürede boşalınabilir" diye okuyan var mı benden başka? :)


  • burya  (02.05.16 21:46:18) 
boşanacakları kesin ise;

butun evraklara sadece kalacak soyadini yazsin. 1 haftada savunulacak tezin duzeltmesi basimi 20 gunu gecer. bu da totalde 1 ay eder. hatta kimligi cikana kadar beklesin. enstituye teslim ederken yeni kimlik bilgileri ile teslim edip oradaki bilgilerini duzelttirsin.

boyle her yerde kocasinin olmayan soyadi yazar.

edit: bosanma konusun epeyce cevaplanmis zaten. o nedenle o konuya hic girmedim.
  • helenart  (02.05.16 21:51:21 ~ 21:51:48) 
istanbul yogundur daha kucuk baska bir ilde bosansinlar,


  • oscar  (02.05.16 23:47:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.