[]

3 numara saça 20 lira vermekten bıktım

Ve hoop Moser'ın efsane 1400 modelinden aldım 100 liraya (berberlerdeki bordo makina) , yarın gelicek, bana saç traşının bu aletle nasıl yapılabileceğini kısaca anlatabilecek olan var mı?

youtubdan edinebilirim evet ama burası daha güzel.

Bu arada cihaz nasıldır sizce? götürür mü baya?

 
3 numaraya vurmak çok kolay, 3 numara için en kısa tarağı takın (4mm) ve yardırın :D
Taraklı olduğu için yamuk kesme ihtimaliniz yok, ama her yerden en az 2 kere geçtiğinizden emin olun.

Ama favori ve ense kısımları üstlerden biraz daha kısa olsun derseniz o iş sıkıntı.
  • utkumon  (02.05.16 20:13:44) 
  • crown  (02.05.16 20:17:20) 
Enseyi ve kulak arkasını illa ki başkasına aldırman lazım.


  • himmet dayi  (02.05.16 20:19:52) 
her yerden bi kaç seferden fazla geç abi. ilk 2 yapışında zorlanırsın ama 3.cü de berber olduğunu düşünüyosun zaten 5 6 kesimde makinenin parası çıkınca insan bi mutlu oluyo ki anlatamam.


  • ne desem bilemedim  (02.05.16 20:52:49) 
efsane ya. ben imkansizi yapip philipsi dandik bir modeli ile uzun saca 19 mm giriyor ense ve favorilere dogru 15, uclara 10 ile bir defa daha daliyorum. gayet de güzel oluyor.

enseyi düzgün almak cok zor, kulaklari ben halledebiliyorum da ense yalan.

bir de sorun su. taraklardan dolayi, hele de benim gibi uzun kesiyorsan, tek seferde dogru bitirmek zorundasin. sac 40 mm, tarak yakaliyor, kesiyor. diyelim ki beceremedin kil yönüne ters girmedin, tarak kafana degmedi. 25 mm kaldi ama sen 20 istiyorsun. orayi tekrardan 20e indirmek zor. defalarca gecmen gerek. net ve kisa girmen, killara ters girmen, taragin killari kaldirmasi, dik tutmasi mühim. bunlari yaparsan daha da kolaylasir. yapamazsan, yapmazsan da bol bol gec. zaten 3 numarayi yanlis kesmek becerememek de cok zor.

o da zamanla oluyor.
  • Silesius  (02.05.16 22:17:20) 
1400 modelinde tarak yok yanılmıyorsam. otomatik ayar imkanı var. kenardaki kilidi aktif edip tık tık tık tık yapıyorsun (her basışta bir kademe ilerliyor. 4 numara için 4 tık).


  • entrapmen  (02.05.16 22:25:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.