[]

PCIe SSD Sorunu. Laptop'a hangisini takacağız.

Arkadaşlar merhaba yakınlarda Lenovo Ideapad 700 Dizüstü aldım. SSD girişi olarak içinde PCIe girişi var diyor. Bu PCIe'ler M.2 formunda ama bir sürü M.2 çeşidi var hangisini alacağımı bilemedim.

i.hizliresim.com bu anakarttan SSD girişinin görüntüsü.

Şimdi bunu mu almalıyım:
www.vatanbilgisayar.com

biri de mini mSata diye bir şey var
www.vatanbilgisayar.com

 
mSata başka, sizinki m2 olarak gözüküyor fotoğraftan.


  • talemon  (02.05.16 16:49:49) 
hocam bilgisayarın arkasını acmissindir.
normal hdd yerine takacaksan sata olması lazım ama?

  • kingcyrax  (02.05.16 16:57:54) 
@talemon hocam peki PCIe x4 NVA gibi bir şeyler daha yazıyor bunlar nedir benim dizustunu uyar mı

@kingcyrax hdd yerine takmayacagim pcie ssd slotunu kullanmak istiyorum
  • Gururbey  (02.05.16 17:41:33) 
  • empty man  (02.05.16 18:37:51) 
@empty man www.vatanbilgisayar.com bu olmaz mi


  • Gururbey  (02.05.16 18:54:49) 
Özür diliyorum. Dediğiniz. Benim gönderdiğimi gözardı ediniz. M.2 slot SSD takılıyor.


  • empty man  (02.05.16 20:41:01) 
empty man'in gösterdiği gibi PCIe x4 yazan PCIe slotuna takılabilen bir kartın üzerine oturtulmuş m.2 versiyonu. yeni anakartlarda doğrudan m.2 slotu olduğu için bu kartlara artık gerek kalmadı. zaten sizin ihtiyacınız mobil(laptop) olduğu için alakası yok. laptoplara takılanlar m.2 veya msata oluyor, mesela benim laptopumda msata slotu var. sizinkinde m.2 varmış girişiniz fotoğraftaki gibiyse.


  • talemon  (02.05.16 20:50:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.