[]

Askerlik Durum Belgesi

2014 haziranda yurtdışından mezun oldum ve denkliğimi de yaznılmıyorsam mezun olduktan 1 sene sonra filan aldım.Askerlik için herhangi bir tecil işleminde bulunmadım.mezun olduktan sonra 2 sene tecil hakkı varmış fakat bu gün e devletten baktığım zaman şu yazı ile karşılaştım

ASKERLİK DURUM BELGESİ SORGULAMA SONUÇLARI (*)
AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 31/12/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR.
ERTELEME NEDENİ : 35C ÖĞRENCİ EYT

askerlik durum belgesine göre 31 12 2018 e kadar tecilli gözüküyorum.. bu durum belgesi yanlış gösterme vs durumu var mı ? çok şaşırdım tecilli görününce normalde haziranda işlemlerin yapılması gerekiyordu gitmek için.. sanırım tecil ettirmedim diye sistemde öğrenci gözüküyorum ama onu da her sene kontrol ediyorlarmış.. hiç sesimim çıkarmayıp bu şekil devam mı etsem yoksa yarın öbürgün o sistemdeki yanlıştı vs deme hakları var mı acaba?

 
2 sene tecil hakkini baslatmak icin dilekce vermen lazim son yoklama esnasinda (son yoklama mezuniyetten hemen sonraki aylar icinde yapilir). Zaten bu islemi yapmadiysan ve dilekce vermediysen normal duzenekte su an yoklama kacagisin, para cezasi var. Otomatik degil o tecil islemi, bir hak, senin baslatman lazim. Herkes o hakki kullanmiyor.

Even muhtemelen sistemdeki durumun yanlis su anda ve yeni belgelerin gitmediginde sistem durumu anlayip olmasi gerekene döndürür.
  • robokot  (02.05.16 16:08:01 ~ 16:08:40) 
2 sene tecil siz ne zaman giderseniz gidin, götürdüğünüz mezuniyet belgesindeki tarihten başlar. yani gitmemenin hiçbir faydası yok.


  • prodeq  (02.05.16 17:05:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.