[]

derin uyku uyumamak

uyumayı çok seviyorum, her fırsatta ve ortamda uyuyabiliyorum, uykusuzluk çekmiyorum vs vs ama aslında ne kadar uyusam da uykumu alamadığımı düşünüyorum. şimdi uyku ölçerle de takip ettiğimde gördüm ki derin uyku sürem çok az. örneğin dün gece 7 saat uyumuşum, sadece 1 buçuk saati derin uyku. kalanı hopaşinanaymış meğer.

uyku süremi kısaltsam da aynı dinlenmişlikle kalkıcam demek oluyor bu sanırım. peki derin uyku süremi nasıl uzatabilirim?


 
Uyku ölçerden kasıt akıllı telefonlardaki dandik programlarsa inanma derim. Uykusuzluk çekmiyorsan niye böyle bir ihtiyaç duyarsın anlamadım. Ama illa tavsiye istiyorsan; geç yemek yemek, kötü bir uyku düzeni, yediklerinin ağırlığı, psikolojik durumun, çevredeki sesler ve ortam havalandırması-sicakligi gibi parametreleri göz önünde bulundurarak daha iyi bir uyku çekebilirsin.


  • Apocalypse  (02.05.16 14:15:34) 
İlahi, "hopaşinanaymış meğer" kısmını görünce kahkaha patlattım. :D

Bende de aynı sorun var, ben kendimi uyuyor sanıyordum ama meğer laylaylommuş bana göre uykular. Öğrendiğim kısmı seninle paylaşayım:
-Her türlü elektronik cihazı odadan atıyoruz. Oda zifiri karanlık oluyor.
-Burnumuzdan nefes alıp verdiğimize emin oluyoruz. Nefesin tamamı burnumuzdan girecek.
-Yatmadan önce kafa rahatlatıcı şeyler yapıyoruz, belki bir süre önce bir ayran içebiliriz; rahatlıyor ve gevşiyoruz.

"Hepsini yapabiliyorum da, bir tek gözlerimden ateş çıkaramıyorum" moduna yakınım şu an ama elektroniklerden tamamen kurtulamıyorum. Gelişmeleri aktarırım.
  • aychovsky  (02.05.16 14:16:52 ~ 14:17:08) 
yatmadan önce yemek yemek
sigara içmek
konforlu olmayan bir yatak
kaygı yaratan şeyler düşünerek yatağa girmek
havasız oda

lavanta kokusu ile uyumayı deneyin bir de. iyi diyolla.
  • hushhush  (02.05.16 14:26:02) 
uykudan 2 saat kadar önce burnundan ter akana kadar spor yap. sabaha kadar bebekler gibi uyu.


  • babilbaligi  (02.05.16 14:57:23) 
@apocalypse; uyku ölçerden kasıt bileğimize taktığımız arkadaşlar, mi bant bendeki. epey hassas olduğuna dair yorumlar dönüyor her türlü forumda, iyiymiş yani. uykusuzluk çekmiyorum derken yani uyuyabiliyorum kafamı yastığa koyar koymaz, hani böyle saat 3 olmuş yok yok 4 buçuk ama hala uyuyamadım modu yok yani. ama havaya uyuyormuşum işte.

@ayçovski; arada neşelenelim dimi ya :)

@herkes; akşamları çoğunlukla yemek yemiyorum, spor adeta yaşam tarzım günde en az 2 saat - haftada 4 gün, odam karanlık ve sessiz, sigara içmiyorum, cep telefonumu uyurken uyku moduna alıyorum onun dışında odada elektronik alet yok, bildiğim kadarıyla ağzımdan nefes almıyorum uyurken (ama bu ara alerji mevsimi olduğu için belki burnum tıkanıyordur, yine de sabah uyandığımda ağzım hep kapalı oluyor), yatmadan çoğunlukla dizi izliyorum bazen kitap okuyorum, yatağım dünyanın en rahat yatağı olabilir o açıdan da derdim yok.

ben anlamadım sorun hala niye bende?
  • in vino veritas  (02.05.16 15:26:23 ~ 15:27:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.