[]

0,21 promil alkolden alınan cezaya itiraz hakkı var mıdır?

Dün gece polis çevirmesinde kendimden emin bir şekilde alkolmetreye üfledim(bi bcuk saat önce 0,33 miller içmiştim). 4-5 defa üfletti polis amca en son ölçümde 0,21 promil çıktı yasal sınır 0,50. fakat kullandığım araç ruhsatta kamyonet diye geçiyormuş(fiat fiorino). ticari araçlarda 0,20 imiş yasal sınır. aracı ticari amaçla kullanmayıp, farklı bir sınır oldugundanda haberim yoktu. buna itiraz etsek bir sonuç çıkar mı yoksa boşuna mı uğraşmış olurum?




 
Şimdi yasal sınır ticari araçta 0.50 değil 0.20, zaten polisler aylık kotayı doldurmak için ceza kesiyor diyorlar. Herkes senin gibi suçsuz olduğunu iddia edebilir yani. Bir de ehliyet sınavında zaten bu konu var, senin bunu bilmiyordum demen daha büyük soruna yol açar.

Edit: 15 gün içinde öde de yarısını ödersin.
  • Traveller  (02.05.16 14:02:30 ~ 14:03:12) 
kuraldan haberim yok diye sıyrılamazsın dostum. artık çok geç.

ne kadar doğru bilmiyorum ama alkolmetreye üflemeden önce alkolmetrenin başlığını değiştirtin diyorlar. önceki üfleyenden kalan azıcık alkol alkolmetrenin daha yüksek değer göstermesini sağlıyor olabilirmiş. ki senin 4-5 kez üflemen hiç iyi olmamış, belki ilk seferde datayı alsalar 0.15 promil falan çıkacaktın. çünkü üstünden 1.5 saat geçmiş 33 cl miller'dan 0.20 promil çıkmaması lazım.
  • victum  (02.05.16 14:06:55) 
@victum'a katılıyorum. 33'lük millerın o kadar yüksek çıkması imkansız. İtirazınızı orada yapacaktınız. Artık her şey için çok geç. 6 ay ehliyete veda ve para cezanız hayırlı olsun.


  • teknikekip  (02.05.16 14:25:13) 
Zaten 4-5 defa üfletince öyle cıktı sonuc. yani benim demek istediğim şey kullandığım aracın kamyonetle hiçbir alakası olmaması. sonuçta yük vs taşımıyordum. aracı hususi amacla kullanıyordum


  • xxfastboy  (02.05.16 14:27:47) 
Hocam ruhsatı aç bak. Orada ne yazıyor?


  • teknikekip  (02.05.16 14:34:14) 
Alkolmetrenin kalibrasyon belgesi güncel olmayabilir, ordan yürümeyi deneyebilirsin


  • fatalsoul  (02.05.16 15:08:51) 
senin ne amaçla kullandığın önemli değil o araç kamyonet diye geçer. hususi kullanıyordum diye bir mantık yok yani.


  • cekilmis gayfe  (02.05.16 15:10:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.