[]

Ev aldığınızda hangi vergileri ödüyorsunuz?

Merhabalar

Ev aldığınızda bildiğim kadarıyla senelik emlak vergisi ve yine selelik zorunlu deprem sigortası (dask) yaptırıyorsunuz.

Bunların dışında ev sahiplerinin ödediği bir vergi var mı?

 
dask zorunlu değil. emlak vergisi de eğer tek evin varsa ve çalışmıyorsan ödemiyorsun onun dışında ödüyorsun.
başka da bir vergi yok.

  • sta  (02.05.16 13:28:46) 
Alırken tapu harcı var sayarsan. Dask zorunlu. Yaptırmadan evi alıp satamazsın, kredi vermezler. Sonra yenileme kısmı kontrolsüz.


  • Lim5  (02.05.16 13:51:52) 
emlak vergisi dışında yok. çevre temizlik vergisini su faturasından tahsil ediyorlar.

bunun dışında evi aldığınızda belediyeler aldığınız evin beyanını sizin gelip yapmanızı bekliyorlar(her belediye böyle mi emin değilim) ve ilk yıl için emlak vergisi ödemiyorsunuz.

edit: evet alttaki arkadaşı okuyunca aklıma geldi, ilk yıl için daskı yaptıracaksınız. elektrik suyu üstünüze alırken de dask istiyorlar çünkü. ama sonraki yıllarda yaptırmasanız da olur.
  • victum  (02.05.16 13:59:01 ~ 14:08:07) 
dask çatır çatır zorunlu, dask olmadan tapu ve belediyede işlem yaptıramazsın. tapu kesin, belediyeden kesin emin değilim.
tapuda alım-satım yaparken tapu karcı var, yaklaşık binde 2, hem alıcı hem satıcı öder, toplam binde 5 gibi bişey eder.
emlak vergisi, belediyeye ödenir.
eskidev çevre temizlik vergisi vardı, çöp vergisi diye bilinen, sanıyorum şimdi su parasıyla birlikte atık su bedeli diye toplandığından ayrca ödenmiyor.
  • kerri deadstar  (02.05.16 14:00:55) 
evi 5 yıl içinde aldığından yüksek fiyata satarsan, gelir vergisi ödersin.


  • babilbaligi  (02.05.16 14:43:20) 
eğer ikamet ettiğin konutsa, 5 yıl içinde sattığında kârdan gelir vergisi ödemezsin.

yalnız bazı şartları var. en az 2 yıl o evde oturmuş olacaksın ve evi sattıktan sonra 1 yıl içinde yeni ev alacaksın.

www.haberturk.com
www.milliyet.com.tr

şu an için durum böyle, yakında yeni yasa gelebilir bu konuyla ilgili ama ikamet edilen konutlar istisna kapsamına alınıyor. işi ticarete dökmediğin sürece ödemezsin gayrimenkul kazanç vergisini.
  • victum  (02.05.16 14:54:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.