[]

Neden İşimizi Yapmıyoruz?

Bugün Aras kargodan kargom gelmiş önce geldik yoktunuz mesajı attılar sonra biz o adrese getiremiyoruz başka adres verin dediler.
Kargocu kargoyu teslim edemiyor.

Terziye gidiyorsun şunlar daraltılacak şuralar uzatılacak diye bir ton laf anlatıyorsun terzi olmaz diyor çok vakit alır diyor.

Şantiyeye gidiyorsun demirci demir bükmüyor istiyor ki hep düz olsun demirler hiç pilye olmasın, kalıpçı hep mantar döşeme istiyor kirişle çıkmayla uğraşamam diyor merdiveninde kalıbını çakmamış çelik yapalım diye akıl veriyor.

taksiye biniyorsun oraya gitmem diyor.

Ben anlamadım ki arkadaş terzi dikmez şoför gitmez, demirci demir bükmez kalıpçı kalıp çakmaz, kargocuları da allaha havale ediyorum ama kesin gitmez.


Yahu neden böyle?

 
çünkü maddi manevi tatmin yok iş yerlerinde.Aldığı paraya değer bulmuyor yaptığı işi.Yani o kadar uğraşçam bu kadar paramı alacam uğraşamam diyor kısaca.Ya da bıkkınlık da gelmiş olabilir.


  • Esinsin  (02.05.16 13:04:06) 
hiç başıma böyle şeyler gelmedi.


  • sta  (02.05.16 13:08:08) 
cunku turk olmak bunu gerektirir


  • mrvengeance  (02.05.16 13:09:09) 
çünkü tembeliz.


  • safepassage  (02.05.16 13:16:33) 
Çalışma zorunluluğunun yarattığı mutsuzluk+ karakter meselesi+iş tatmininin düşüklüğü


  • harvey  (02.05.16 13:20:18) 
Esinsin +1
Kimse yaptigi isi sevmiyor. Her sey zul geliyor.

  • sckxyss  (02.05.16 13:20:28) 
İş ahlakı, iş yapma adabı yok çünkü memlekette. Bunların hiçbiri tok satıcılıkla, yapar/yapmaz kendi işi sonuçta mantığıyla açıklanamaz.

Hesap makinesiyle saçma sapan tuşlara basıp da indirim! yapan, hayvan gibi kar marjı koyarak süpermarkete uğramadığına pişman eden esnaflarla büyüdük. İnternet sayesinde neredeyse hiçbiriyle muhatap olmadan alışveriş yapmak o kadar keyifli ki.

He olur da yolum düşerse yine yerin dibine batsın feryatlarıyla çıkıyorum genelde dükkandan.
  • chicha  (02.05.16 13:27:22) 
memlekette herkes "beyin" o yüzden


  • basond  (02.05.16 13:44:02) 
İşte sırf bu zihniyet yüzünden, duşakabinimi bile kendim değiştirebilecek beceriye sahip olmayı ve bu adamların hiç birine muhtaç olmamayı isterdim. Hangi sektör olursa olsun, işini düzgün ve kaliteli yapan adam yok. Verdiğimiz paranın karşılığını maddi, manevi hiç bir zaman alamıyoruz. Biraz da bizim ses çıkarmamamızdan ve işin peşini hemen bırakmamızdan kaynaklanıyor olabilir. Hizmeti verende de alanda da bir bıkkınlık. Türkiye'nin genel psikolojik durumuna çıkar bu işin sonu..


  • Thredith  (02.05.16 13:48:11) 
Ülkemizde el emeğinin değeri çok düşük. Örneğin, bir arkadaşım Hollanda'da yaşıyor; terzi, kuaför, vb. gerektiren el işleri için Türkiye'ye gelmeyi bekliyor. Atıyorum, 30 Euro'ya pantolon alıyorsa paça düzeltmesi için de 30-40 Euro verdiğini söylüyor. Keza restoranların da 'fast food' olmayanlarının aşırı pahalı olduğunu söylüyor. Çok fazla bu işleri yapan insan var ve fiyat kırılıyor arz fazlasından ama bu sefer de adamın aldığı para yaptığı işe değmiyor. Taksinin fiyatı biraz yüksek, onda da taksici kazanmıyor; çoğu vergiye ve benzine gidiyor. Üstüne kültür de Orta Doğu'nun tembel ve şark kurnazı kültürü olunca iyice ipe un seriyorlar.
www.kappit.com

  • aychovsky  (02.05.16 13:56:18) 
çünkü insanlar yaptığın işin karşılığını almıyor ve bunu değiştirmek için de hiç çaba sarfetmiyor. hal bu olunca çilesini iş yaptırmak isteyen çekiyor

bi üstteki yorum sonuna kadar doğru. almanyadayım sadece bi kez gittim alman berberine. kadın 20 euromu aldı 20 dakikada saçımı kesti ki 7 8 dakikası rahat saç yıkamaydı. saçımın kalanını evde kendim kestim. ciddiyim. yani burada zanaat noksan ama pahalı, türkiyede ise zanaat tavan ama ucuz. dengesi yok yani.
  • KidLazer  (02.05.16 14:03:21) 
Bu tip insanlar az kazaniyor cunku kotu is yapiyorlar. Isini iyi yapan kalan insanlar da cok kazaniyor zaten.


  • alperz  (02.05.16 14:08:49) 
Bu bir hastalık...Bir salgın gibi sarmış toplumu. Hiç kimse bulunduğu konumdan hoşnut değil. Şoför tur şirketleri olsun, araç filoları olsun istiyor. Terzi büyük tekstil firmalarına, konfeksiyon atölyelerine imrenerek hatta hatta hasetle bakıyor...Garson lokantaya giren müşterileri sayıyor için için..."Açamadık böyle bir lokanta, garson olduk ona buna" diyor...Öğretmen okul müdürü, okul müdürü, ilçe milli eğitim müdürü; milli eğitim müdürü, milli eğitim bakanı olmak istiyor...Statü ve varlık itibariyle küçük bir kazanım sağlayanlar bilinir olmak, meşhur olmak; meşhur olanlar milletvekili olmak, danışman olmak istiyorlar. Ve böylece işlerimize, dokunduğumuz herşeye bulaşan bir hoşnutsuzluk, tatminsizlik duygusu...@nedendirbilinmez'in ruh halini, karşılaştığı durumu o kadar çok yaşar oldum ki son zamanlarda...


  • erdoyil  (02.05.16 14:20:53) 
Disiplinsiz oldugumuz icin. Hele de terzi dediniz, yarami destiniz. Terzi bana tecavuz etse bu kadar dertli olurdum terzilerden yana..


  • stavro  (02.05.16 15:07:52 ~ 15:08:37) 
esnaf ahlaki diye bir sey yok. esnafin ahlaksizligini denetleyecek mekanizmalar calismiyor. insanlar umursamiyor.

kısaca ahlaksiz esnaf + yetersiz denetim + babasını kesseler umursamayan tepkisiz kalabalık
  • thewizardofearthsea  (02.05.16 15:12:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.