[]

Sözlük hakkında...

Sözlükte dolanıyordum nerden görüp de tıkladıysam kendimi Nihat Genç adlı başlığın altında buldum. Şimdi bu adamın seveni çok sevmeyeni de bir o kadar.. İlerleyen entrylerde hepimizin tanıdığı guru bir de adil diye bir arkadaş kapışmaya başlamışlar. Bu kapışma öyle bir kapışma ki çok ciddi hakaretlerin yanı sıra dandik forumların birinde hissi uyandırıyor insanda. Şimdi ben yaklaşık 5 yıldır sözlük okuyorum ve şu sıralar ilk defa onay sırası bekliyorum. Bu nedenle uçurulma&çaylak edilme nedenlerini ve bu konudaki duyuruları falan dikkatle takip ediyorum(yazar olacağım ya). Kapışmayı guru saat 05.02'de hakaretler içinde bitiriyor. Saatten ve adil'in bu hakaretlere aynı şekilde karşılık vermesinden anladığım kadarıyla adil hiç o noktada susacak bir arkadaşa benzemiyor. Burada guru ve adil'e sözlüğün kesin kurallarından birinde ciddi tolerans gösterildiği açık. Sözlük ahalisi özellikle guru'ya "hacı naptın cemaat sıçacak şimdi" dedi mi? O sohbet(!) neden silinmedi? Bu gibi kapışmalar başka başlıklar altında tanıdığımız kişiler tarafından yapılıp hala orada duruyor mu? Bu nedenle uçurulan, çaylak edilen yazarlar "adam kayrılıyor" dediğinde bir cevap alıyorlar mı?

Gece gece böyle alakasız bir soru sordum kusura bakmayın. Özellikle kıdemli yazarlardan cevap gelirse soru bir işe yarar.

İyi geceler.

 
dort, alti, ve sekizden atilmis olaraktan soyleyeyim:

bütün yazarlar eşittir ama bazıları daha eşittir !
  • ucan sincap  (11.11.09 22:28:27 ~ 22:29:05) 
"Burada guru ve adil'e sözlüğün kesin kurallarından birinde ciddi tolerans gösterildiği açık."

nerede tolerans gösterildiğini açık açık yazabilir misiniz? hatalı entry'lerini tek tek nedenleriyle açıklayabilir misiniz?

hangi noktada kayrıldıklarını anlayamadım o entry'nin altında.

edit: nihat genç hakkında yazarken araya serpiştirdikleri cümleler ise rahatsız edici mevzu, zaten bunlar illegal değil entry'ler tek tek düşünülünce. bunun ayrımı da bütün yazılanlar, kendi içinde değerlendirilerek yapılabilir.

ayrımcılık meselesine gelince. sözlük moderasyonunda keyfilik faktörüne inanıyorsanız, zaten bir ayrım yapıldığına inanıyorsunuzdur. açık açık da diyorsanız, "burada şöyle hareket ettiler ama bakın burada böyle hareket ettiler" (ki diyenler vardır), siz de bunu yazın, insanlar bilsin.
  • demcan  (11.11.09 22:46:13 ~ 22:53:06) 
entryler formata uygun.


  • dragon1653  (11.11.09 22:51:29) 
Şöyle anlatayım. Bu insanlar gayet açık bir biçimde başlık altında birbirlerine hakaret ediyorlar. Birbirlerine cevap veriyorlar. Yani entryde herhangi bir tanımdı şuydu buydu yok. Yanlış mıyım? O sohbetin hala o başlık altında durması ve yazarlarının hala sözlükte yazar olması tolerans gösterildiğini göstermiyor mu? Tekrar söylüyorum o sohbet esnasında entrylerin tanım ya da bkz. içermediğinden yola çıkarak entryler hatalıdır düşüncesindeyim.


  • m3mphis  (11.11.09 22:53:12) 
Entryler tek tek düşünülünce illegal değil tabiki. Ha diyorsanız ki "arada oluyor böyle kapışmalar bunun sözlüğe ya da bize bir eksisi yok" o zaman tamam. Sorular yukarıda yazıyor. Böyle bir olay olduğunda adam demiyor mu "ben de aynı durumdan çaylak edildim uçuruldum" diye? Bu dendiği zaman yanıt ne oluyor onu merak ediyorum. Durum bütün yazarlar eşittir ama bazıları daha eşittir durumu mu arkadaşın dediği gibi?

edit: Dediğim gibi bu konudan uçurulan çaylak edilen adamlar var ise ayrımcılık yapılıyor zaten.
  • m3mphis  (11.11.09 22:58:07 ~ 22:58:59) 
Tabii ki herkes eşit değil sözlükte, çok net bence. Çok komik uçanlardanım. Yargısız infaz.


  • gokriver  (12.11.09 00:34:17) 
illegal oldugunu dusundugunuz entry'leri ispiyonlayin, sonuca ulasirsiniz.


  • guru  (27.04.12 12:45:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.