[]

Malum siyasi ortam yuzunden artik anadolu insanina karsi bir sogukluk

mu olustu bizde?

onceden yaklasimimiz "cefakar anadolu insani, ne badireler, zorluklar atlatmistir; anamiz, dedemiz, bizden birileri vs." tadindayken, artik "beter olsunlar, onlar beni dusunuyor mu ki, ben onlari dusuneyim; az bile" halini mi aldi sizce?

Sizin de bu kesime dair deger yargilarinizda benzer bir degisiklik oldu mu?

 
hayır değişiklik olmadı. her taraf bok dolu, soğusam herkesten soğumam gerekir :)


  • fakyoras  (02.05.16 12:16:15 ~ 12:18:45) 
Ben komple insandan soğudum.


  • nedendir bilinmez  (02.05.16 12:17:10) 
nedendir bilinmez +1

anadoludan kasıt iç ise valla anadolulusu da bir sahildeki adam da bir okumuşu da cahili de... hepsi aynı bok.
  • elorelia  (02.05.16 12:20:09) 
cankiri corum ve yozgati haritadan silsek olur bence, anadolu cok genic bir comar arazi aman corak


  • mrvengeance  (02.05.16 12:31:42) 
türkiyede yaşayıp avrupa kafasiyla düşünmek böyle bir şey :)
uçak düştükten sonra aslen türk olup rus hissiyatina ve taraftarlığına da şahit olmuşluğumuz var maalesef.
anadolu insanindan kastedilenin, çoğunluğu müslüman olan kesim oldugunu hepimiz biliyoruz. o nedenle asıl olarak soğuma ya da uzak kalmanın temelinde müslüman ve ya gayri müslimlik olduğu bir gerçek.
deger yargilarimizda bir değisme olmadı. onlardan birisiyim zaten.
  • 1adam  (02.05.16 12:34:55) 
Anadolu insanına karşı bi nefret oluştu bende ama bunun nedeni siyasi ortam ya da onların oy vercihleri değil onların hoşgörüsüzlükleri , yarı cahillikleri , dindar görünüp vergi kaçırmaları , partizanlıkları , ikiyüzlülükleri , ahlaksızlıkları vb vb.

bu arada anadolu insanı diyorum ama ben de Osmaniyeliyim yani pirens çarls değilim.
Ama ne onlar gibi hırsızlık yapıyorum ne hoşgörüsüzlük ne ahlaksızlık. Ee ben bu boktan kasabadan bozma ilden ahlaklı namuslu bir şekilde çıkabiliyorsam çıkamayanın kendi ahlaksızlığı namussuzluğudur.

Edit 2 : Artık Anadolu insanı diye de sınırlandıramayız bu ahlaksız kesimi Anadolu'dan çok İstanbul , İzmir'de var bunlardan.
  • Nox  (02.05.16 12:37:29 ~ 12:42:16) 
saf, fedakar, cefakar anadolu insani turkiye'de 50'lerden sonra azalarak bitti.


  • oshamahue  (02.05.16 12:43:40) 
kişiliksiz basiretsiz insanlardan soğudum ben
karakteri gelişmeyen her insan, güçlü karakter görünce onun emrine girmek istiyor.
Tayyip'e reis, ona patron, buna usta.
Bu tip zayıf adamlardan nefret ediyorum.
  • Corc  (02.05.16 12:46:33) 
babamın ve dedemin tüm hayatı anadolu'da geçti. Elektriksiz dönemleri bile görmüşler. Bununla ilgili ekşi sözlükte bir entry vardı. Bizler anadolu insanını güler yüzlü, gözleme yapıp buyrun çay da koyduk gelin olarak biliyoruz ama öyle değil arkadaşlar. Ensest/Zoofili/Pedofili gibi şeyler her dönem varmış; sadece medya olmadığı için örtbas edilmiş. Eğitimli adam düşmanlığı, kendinden olmayanı dışlama, hoşgörüsüzlük falan da hakim. Aldatma olayları falan da çok yaygınmış. Zamanında yahudi diye insanların kapılarını taşlamışlar anadoluda. Bugün bak bütün gıda hilelerini anadoluda yaparlar. Zamanında korkunç cinayetler falan da olmuş.Oldukça bağnaz, biatçı ve düşünmeyen bir kitle.


  • gates  (02.05.16 13:15:30) 
anadolu insanı dediğin, kent ve kasaba kültürü pek olmadığı için, köylüdür. genelde de köylü kurnazı bir insan profili vardır. bu ben kendimi bildim bileli böyle.

95 yaşındaki anneannemden dinlediğim kadarıyla da yüz yıldır falan böyle.

ben şahsen, anadolu'dan uzak kalan, kendi dandik dünyalarına kapanan, anadolu'nun sıradan insanlarına hiçbir şey vaad etmeyen, ufkunu açacak hiçbir şey yapmayan toplumdan bezdim.

yerim lan cefakarını, bugün lüks araba satış ofisi olmayan anadolu şehri mi var? o köylü amcalar senden benden zengin.

ama eğitim kalitesi, sağlık hizmetlerinin dandikliği, anadolu'nun büyük şehirlerin arka bahçesi ve hatta sürgün yeri gibi kullanılmasından bıktım.

dolayısıyla sadece anadolu insanından değil, tüm toplumla olan mesafemi açtım.
  • babilbaligi  (02.05.16 14:48:59) 
nedendir bilinmez +1


  • bim tribi  (02.05.16 20:51:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.