[]

Evde İlaçlama Sonrası

Selamlar,

Yönetici geldi, tüm apartman ve daireler bu Cumartesi ilaçlanıyormuş. Sorularım şunlar arkadaşlar, desteğinizi rica ediyorum.

1. Eşim hamile, sabah ilaçlandıktan sonra tüm gün kapı pencere açsak, havalandırsak biz de dışarı çıksak, gece yatmaya gelsek sıkıntı olur mu? Yani o gece evde kalmalı mıyız, kalmamalı mıyız?
2. Temizlik işi nasıl olmalı? Yani kap kacak çatal bıçak hepsi baştan mı yıkanmalı, yoksa sadece kullanmadan önce bezle silsek yeter mi?

Tecrübeleriniz nelerdir?

 
İlaçlama sonrasında biz giysilere dokunmasak bile (zaten yerden ilaçlama yapılmıştı çoğunlukla) çatal kaşık vb şeyleri yıkamıştık. ilaçlama için üst mutfak dolaplarına da ulaşılacak mı bilmiyorum ama dilerseniz böcek olmadığını teyit edip en azından yerden yukarıdaki mutfak dolaplarının kapaklarını hava girmeyecek şekilde bantlayın, sonra kullanım öncesi sudan geçirirsiniz. Diğer şeyleri de kapaklı plastik saklama kutularına koyup saklamayı tercih etmek kolaylık olur.

Bence sıkıntı olmaz, bizde olmamıştı ama kalacak yeriniz/durumunuz varsa o geceyi de dışarıda geçirin.
  • kaymaktutmayansicaksut  (02.05.16 10:57:09) 
Sizde ne tarz bir ilaçlama olacak bilmiyorum ama bizdeki ilaçlamada biz evden falan çıkmamıştık. Benim tek endişem kediye bir zarar gelip gelmeyeceğiydi. İlaçlayan kişi "akciğer solunumu yapan hayvanlara hiçbir etkisi olmaz. Trake solunumu yapan canlılar için bu ilaç" demişti.


  • himmet dayi  (02.05.16 11:01:39) 
Eskidendi o işler, sıvı ilaçlama yapacaklar evin zemininin diplerine. Kokusu bile olmuyor. Havalandırma vs. de gerek yok ama içiniz rahat olsun diye akşama kadar dışarıda takılabilirsiniz tabi. Eşyaları temizlemeye gerek yok, evi de 2-3 gün boyunca temizlemeyin ki ilaç iyice nüfus edebilsin.


  • once  (02.05.16 11:23:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.