[]

kedinin durduk yere babama düşman olması

ya babam dünyanın en tatlı insanı, hayvanlara da aşırı derecede düşkündür. kesinlikle kediye kötü davranmış olabileceğine ihtimal vermiyorum zaten hep yanlarında ben varım şahidiyim her şeyin. 2 ay önce kısırlaştırıldığından beri kedim babama düşman. öncesinde anneme, kardeşime, babama karşı inanılmaz sevgi doluydu. bize geldiklerinde kendini zorla öptürür, sevdirirdi, onla oynasınlar diye oyuncaklarını taşırdı önlerine, çok severdi. fakat bir süredir babamı görmesi bile tüylerini kabartıp kıhlamasına, durduk yere gidip ısırmasına, pati atmasına yetiyor. kendim şahidim babam kapıdan girdiği gibi bağıra bağıra üstüne koşuyor hem ısırıyor, hem tırnaklıyor. yara bere içinde bırakıyor adamı. 2 hafta kadar önce 2 geceliğine babamlarda bırakmak zorunda kalmıştık ki normalde her hafta gittiği ev, ilk defa gidip yabancılık çekeceği yer değil. o 2 gece kaldığında da doğru düzgün ne yemek yemiş, ne su içmiş. sürekli gerginmiş korkudan yaklaşamamışlar yanına. annemle kardeşim de bir iki kez sevmeyi, oynamayı denemişler kan revan içinde kalmışlar. biz alıp eve geçtiğimizde yine uysaldı. bize karşı da eskiye göre hırçın fakat aşırı bir vahşiliği yok. ameliyat stresindendir, iyileşme sürecidir deyip fazla üstünde durmuyorduk.

ameliyatı ve sonrasındaki aşılarını, pansumanını yapan veteriner babama cidden çok benziyor. acaba babamı o zannedip canını yaktı diye mi sinirleniyor diye düşünüyorum. her seferinde babam fazlasıyla iyi yaklaşıyor, sevmeye, sakinleştirmeye çalışıyor fakat bizim kızın umrunda değil tek derdi babamın canını yakmak.

aynı şeyi yaşayıp da çözüme ulaşabilen var mı? ne yapabiliriz bu durumu düzeltmek için? cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

 
eski himalayan kedim nedensiz olarak abimden nefret ediyordu . abimin evi ayrı ama bize geldiğinde kapıda tırnaklarını çıkararak karşılardı onu . kan görmeden de vazgeçmezdi illa abimin elini kolunu tırmalar kanatır rahatlardı.
bir ay kadar çiftleşmesi için bir arkadaşın evine gitmişti . dişi kedi benim kedimi fena korkutmuş koltuğun altından çıkamamış arayıp kedinizi alın dediler . tek müsait kişi abimdi . abimi yolladım . o eve girer girmez koşup kucağına atlamış bizim eve gelene kadar kendini sevdirmiş . kurtarıcı gibi oldu barıştılar . kısa süre sonra tekrar eski haline döndü ama .

  • devilone  (02.05.16 10:32:54) 
Salliyorum ama ya birine benzetiyorsa! Misal kisirlastirnayi yapan doktora dirini ni niiin!


  • allah yazdiysa bozsun  (02.05.16 10:36:00) 
insanlar kadar bilinç düzeyinde yaşadıkları bir dünyaları olduğunu sanmıyorum. daha çok güdüleriyle yaşadıkları için gerçekten hiçbir neden yoksa bile, genlerinin aktardığı herhangi bir kod, ya da bozuk bir kod sevmemelerine neden olabilir.

insanda da oluyor ya hani. birini görür ısınamazsın, işte öyle gibi biraz.
  • dahili meddah  (02.05.16 10:56:55) 
@dahili meddah ama o zaman baştan beri sevmemesi gerekmez miydi? 10 11 ay delicesine severken sonradan bozuldu araları :)


  • kakamelsokoban  (02.05.16 10:59:52) 
kısırlaştıran veterinere benzetmesi saçma kokusundan tanır kediler. kısırlaşınca feminist falan mı oldu acaba? testosteron kokusuna gelemiyordur.


  • cekilmis gayfe  (02.05.16 11:52:41) 
işte onu da kendi mantığımıza göre düşünüyoruz, en baştan beri nefret etmesi gerekmez miydi? insanlar için evet, ama kediler için niye böyle bir zorunluluk olsun.

herhangi bir şey, herhangi bir anda güdülerini öyle şartlamış olabilir.
  • dahili meddah  (02.05.16 13:00:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.