[]

Evlilik için sağlık raporu

Yakınlarda bu işlemi yaptırmış biri deneyimleriyle beni aydınlatabilirse çok sevinirim.

Şimdi ben sağlık raporu aldım, bir sorun yok. Sonuçları almaya gittiğimde doktorla da görüşeceğimi sanıyordum ama belgeleri doktora imzalatılmış şekilde çat diye verdiler, doktorla görüşmedim.
Müstakbel eşim de yarın başka bir yerden rapor alacak.

Peki ikimizin raporu karşılaştırılmayacak mı, bu ikisi evlenebilir diye bir belge verilmeyecek mi, yoksa ayrı ayrı ok mi, nasıl oluyor?

 
ayrı ayrı ok. zaten sadece 1-2 hastalığa bakıyorlar. ikinizde de evliliğe uygundur ibaresi ayrı ayrı olsun tamamdır.


  • babilbaligi  (02.05.16 10:21:03) 
bende merak ettim hangi hastalıklara bakıyorlar?

Cinsel geçmiş içeren mevzularda atıyorum taraflardan biri bel soğukluğu, hiv veya aids ise diğer tarafa bildiriliyor mu bu mevzu?
  • KaraSakall  (02.05.16 10:32:06) 
sormuştum, hatırladığım kadarıyla hiv falan gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklara bir de akdeniz anemisine bakıyoruz demişlerdi. bunu diyen belediyenin sağlık kurumu, daha detaylı bakan yerler olabilir.


  • babilbaligi  (02.05.16 10:34:51) 
Akciğer filmi çektiler, kan değerlerine baktılar, kan yoluyla bulaşan hastalıklar (hiv, hepatit) baktılar. Detaylı hatırlamıyorum, akşam editlerim.
Erkeklerde artı olarak akdeniz anemisine bakıyorlarmış.
Ama erkek ark.ıma göğüs filmi bile çekmemişler, gerek yok demişler. Biraz insiyatife kalmış sanırım bunlar.

İşte bu testlerden sonra evlendirmeye engel olacak hastalığı yoktur diye bir belge veriyorlar. Hiv falan olsa raporda belirtmek zorunda kalırlar. Zaten hiv durumunda direkt sağlık sistemi tarafından mimleniyorsun.
Hepatit b taşıyıcılığı falan sorun olmuyormuş ama.

Sadece hani hep duyuyoruz, kan uyuşmazlığı vs için iki kişinin raporunu karşılaştırıyorlar mı diye merak ediyordum. Raporlar ayrı ayrı alınıyor sonuçta..
  • peggy  (02.05.16 10:55:06) 
HIV/AIDS kimsenin hayatını karartan bir şey değil. gayet basit bir tedavisi mevcut, korunarak seks yapılması gerekir sadece hayat boyunca. herhangi bir risk yok karşı taraf için; dünya sayısız HIV pozitif ve HIV negatif çiftle dolu. çocuk yapmak için de özel yöntemler mevcut.


  • nathanieltroy  (02.05.16 11:06:56 ~ 11:19:48) 
Tanidik bir aile hekimine gidin. Kan alma olayi akdeniz anemisi icin oluyor genelde.
Sonra siz saglik raporu ile direk belediyeye gideceksiniz. Isterseniz daha sonra akdeniz anemisi raporunu alabilirsiniz hastaneden

  • bu benim teorim  (02.05.16 11:38:50) 
Düzeltme akdeniz anemisi sonuclarini alabilirsiniz olacaktı


  • bu benim teorim  (02.05.16 11:39:17) 
@nathanieltroy: haklı olabilirsin, konunun detayını bilmiyorum. ama zaten mesele kişinin (eşinin) hiv+ olduğunu bilerek evlenmenin temin edilmesi. yoksa akdeniz anemisi olan bir arkadaşım evlendi, ama hükümet tabipliği evleneceği kişiye detaylı bir biçimde bilgi verip imzasını aldıktan sonra rapor vermişti.


  • babilbaligi  (02.05.16 14:39:10) 
bizde şöyle oldu eşim ve ben beraber kan verdik akciğer filmi çekildik ancak doktor sadece beni görmek istediğini söyledi birkaç soru sordu tamam sadece meraktan sordum dedi bitti gitti. kısaca ikinizin de sağlıklı olduğunu ayrı ayrı belgelediler.

Şimdiden mutluluklar bir yastıkta kocayın inşallah.
  • basond  (02.05.16 14:47:12) 
@babilbaligi tabii ki, zaten bilmesi hakkıdır ve normalidir. ben nohut isimli kullanıcının yazdığına cevaben yazmıştım aslında. HIV'ye 2016 yılında 1990'lardaki gibi muamele yapmak biraz garip geliyor bana sadece.


  • nathanieltroy  (02.05.16 15:48:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.