[]

yeni nesil küçük çocuklarda minecraft videosu izleme hastalığı

var mı dikkatinizi çeken? küçük kuzenlerden birinde fark ettim ilk, daha konuşamıyor pek ama maynkaft diye diye açtırıyor videoları sürekli izliyor. sonra 1-2 bebede daha görünce aklıma takıldı, böyle bir şey mi türedi? sizin çevrenizde var mı?

oynamıyorlar, oynayanları izliyorlar hipnotize olmuş gibi.


 
oyun videosu izlemek olarak genelleyebiliriz bunu. bazi youtube kanallarinin hatri sayilir view'lari bu kitleden geliyor. biz de atari salonlarinda izlerdik elalemi saatlerce, ona benzetiyorum acikcasi.


  • hjarteblod  (02.05.16 05:31:05) 
Nasıl yapacaklarını öğrenmek için bu var. Önceden minecraft yokken comandosta nasıl bölüm geçilir diye 16+ yaşlarındakiler video izlerken artık evlere pc girmesiyle minecraftta en güzel ev veya şehir nasıl kurulur videodan izliyorlar.

Bir başkası da oyuncak açma videoları. Bunlar da çok izleniyor.
  • amarat  (02.05.16 08:41:59) 
Futbol maçı izleyenler de oynamıyor, oynayanları izliyor. Dizi seyredenler de dizilerde oynamıyor, oynayanları seyrediyor. Bence insanın psikolojisinde olan normal bişey.


  • harzem  (02.05.16 09:30:48) 
Çok yaygın, ve aslında güzel de bir durum. Minecraft'a ilgi duyan çocuklar sonrasında Scratch gibi kodlama programlarına da ilgi duyabiliyorlar. Şunları da paylaşmak istedim:

www.commonsensemedia.org
www.commonsensemedia.org
  • fotrsapka  (02.05.16 09:54:32) 
minecraft'in diger butun video vs.lerden ayri bir yeri var. benim 5 yasindaki yegenim hem kabus goruyor, hem cildiriyor izlemek icin. butun arkadaslari ayni sekilde. var o oyunda bir subliminal Numara. kup kup olmalariyla ilgili bir sey olabilir.


  • jimicik  (02.05.16 10:14:13) 
cevremde yok. youtube candir, ama lets play, su bu, bunlarin sonu yok. oyunlara gömülmemekte yarar var. ot gibi yetismesinler.


  • Silesius  (02.05.16 10:32:13) 
Arkadasimin esi rus. Cocuk iki dili de konusabiliyor. Bazen ofise getiriyor bebeyi 6 yasinda. Saatlerce turkce minecraft videosu izliyor. Kapatiyor kurtulduk anasini satayim diyorum. rusca minecraft videosu izliyor. Oyunu oynamiyor bu arada.
Bir ikincisi manitanin kardesi 7 yasinda. Sincan bebesi. O da deli gibi minecraft izliyor. O da oynamiyor.

  • allah yazdiysa bozsun  (02.05.16 10:39:39) 
Ben 28 yaşındayım, bazen oturup 1,5 saat CS:GO maçı izliyorum. Zevkli oluyor.


  • himmet dayi  (02.05.16 10:47:29) 
Aynisi bizde de var. cocuk 6 yasinda deli gibi minecraft videosu izliyor. Bugun de bana nilgisayara minecraft kurdurttu, ne kadar mutlu oldu anlatamam. Ben de simdi internette minecraft hakkinda bilgi ariyorum ki, tekrar onu neselendireyim.

Bir sure bilgisayarda oynatmamayi dusunuyorum.


Iletisim kurabilmemiz icin iyi bir kanal diyeyim.
  • scars dont fade  (19.05.16 20:36:39) 
www.youtube.com

şu çocuk aylık $7.3k - $116.8k arasında bir para alıyor socialblade'e göre youtube'dan
  • toua tokuchi  (19.05.16 21:00:21 ~ 21:01:42) 
bunun dizi/ film/ futbol/ yarışma izlemekten bir farkı yok. herkes ilgisini çeken, merak ettiği, zevk aldığı yayınları izler. bir hastalık olarak nitelemek pek doğru değil. kişisel olarak konuşursam; mesela ben de futbol izleyemiyorum, canım sıkılıyor. izlemekte anlamsız geliyor (maç tekrarı izleyenleri duyunca aklım çıkmıştı). muhakkak senin de izlemekten/ yapmaktan zevk aldığın bir şey başkalarına mantıksız geliyordur.

şöyle de bir durum var; zararlı yayınları izleyeceğine minecraft izlesinler. oyunun çocukların zihinsel gelişimlerine olumlu anlamda etkisi var. belki oynamak kadar olmaz ama izlemenin de faydası olacağını düşünüyorum.
  • utkuren  (19.05.16 21:59:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.