[]

FLAC

ulan indirdik bu flacları, bi karşılaştırma yapalım dedik, hiç bi şey farketmedi. dinliyorum, bir daha dinliyorum ama bildiğin mp3ten bir farkı yok. media playerda bi bokluk var dedim gittim winamp yükledim, yine olmadı. bu iş için ne yapmak gerekir a dostlar?




 
5+1 ses sisteminde mi dinledin?


  • yazar kasa  (11.11.09 22:07:04) 
kulaklığının kaliteli değilse farkı anlamak zor oluyor..


  • dambil  (11.11.09 22:07:16) 
Bu farkı anlamanın en iyi yolu iyi kulaklık veya hoparlör değildir bence... Bulabildiğin en kötü müzik setini veya bilgisayar hoparlörünü al. Önce 192kbps gibi ortalama bir değerde mp3'ünü çal aynı şarkının...Sonra da flac'ini...ama yüksek seste.

flac doğru çevirildiyse audio cd performansı vereceğinden ses arttıkça özellikle bas bozunumu çok daha az olacaktır.

320 kbps - flac ayrımı ise kulak işidir. Ben ayırabildiğimi iddia ediyorum mesela...ama biri "hadi gel test yapacağız" derse korkarım sanırım.
  • suda balik  (11.11.09 22:26:45) 
bence senin kulağın yeterli değil böyle bir fark için. programla falan alakası yok.

ben 320 kbps- flac ayrımı testine de varım, korkmam. eheh.
  • başımıellerimin arasınaalıpdüşündüm  (11.11.09 23:15:06) 
her mp3 kaliteli değildir, doğru dürüst kaydedilmemiş olabilir. Her flac "lossless" olduğu için (yani audio cd'nin bire bir kopyası olduğu için) orjinaliyle aynı kalitededir. bu anlamda flac dinleyene bir %100lük kalite standardı sunuyor. bu sayede "acaba ripleyen doğru dürüst yapabildi mi? hangi programı kullandı? rip yaparken porno indiriyor muydu?" gibi sorulardan arınır, gönül rahatlığıyla müzik dinlersin. istersen flac'ten mp3 yapıp onu dinlersin.

"fark göremiyorum ya sen?" geyiği çok yapıldı flac hususunda. fakat farkın algılanabilitesi flac'in hareket noktası değil. mp3 kayıplı flac kayıpsızdır, farkı algılasan da algılamasan da bu böyledir, flac daha kalitelidir. flac ile müzisyenin sana ulaştırdığını bildiği şeyi dinlersin.
  • blackdog  (12.11.09 00:55:07 ~ 00:55:40) 
Aslında her flac'de lossless değil... mp3'den audio cd yapıp onu da flac'e çevirmek mümkün.


  • suda balik  (12.11.09 01:45:27) 
ses kartın varsa tabi daha bi keyifli oluyor flac.


  • bryan fury  (12.11.09 07:35:26) 
suda balık, flac ların yanında cue sheet log fln biseyler geliyor convert esnasında generate edildiklerınden onlara bakılabilir.


  • bryan fury  (12.11.09 07:36:55) 
@buryan

Teşekkürler...bakacağım bundan sonra.
  • suda balik  (12.11.09 14:08:24) 
yanında cuesheet'i olmayan flac'i tutmayın zaten. tüm albüm tek parça şeklinde ve yanında cue sheet'i olan paketleri indirip cuespliter ile kendiniz bölün.


  • blackdog  (14.11.09 14:58:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.