[]

ABD Savunma Sekreteri'nin PYD-PKK-YPG İlişkili Cevabı?

Sozlukte başlık açıldı mı? Açılmadı ya da başlıklık anahtar sözcükleri bulamadım.

youtu.be


 
Daha bir sene önce bizzat türkiye cumhuriyeti pyd'ye yardım için koridor açıp lideri ile başbakanlık konutunda görüştüğünden kimse sallamamış olabilir.


  • babilbaligi  (02.05.16 10:11:50) 
@babilbalıgını düzeltelim,

türkiye koridoru peşmerge için, yani barzaninin askerleri için açtı. amaç da kobani'nin ışidin eline geçmesini engellemekti.

ypg lideri salihin geliş amacı da türkiye'nin sen etnik kırım yapıyorsun, arapları türkleri sürüyorsun, gel bize bir brifing ver, açıklama yap demesinden kaynaklandı. salih muslim türkiye'ye geldiğinde dahi türkiye'yi eleştirdi, ortak olmadıklarını söyledi. ama o zamanlar aralar bu kadar bozuk değildi tabi.
  • victum  (02.05.16 10:27:49) 
babilbaligini düzeltin;

barzani askerleri kobani'de çatışan hangi kuvvetlere yardıma gidiyordu?

terörist örgüt yöneticisi madem, tutuklamak yerine ağırlayıp otellerde basın açıklaması yaptırmak nedir?

buyrun düzeltin, ama mertçe düzeltin, kıvırmayın.
  • babilbaligi  (02.05.16 10:31:57) 
:) 2015 yılında pyd-türkiye arasında soğuk savaş vardı, bariz bir terörist muamelesi yapılmıyordu pyd'ye. ha yapılması gerekiyor muydu, evet bence de gerekiyordu. ama kesinlikle direkt yardım edilmedi pyd'ye.

kobani'de kimin savaştığından çok, kobani'de kimin olmaması gerektiği önemliydi türkiye için. pyd'yi ışid'e tercih etti yani. ayrıca peşmergeyle pyd soğuk savaş içindeydi, hatta belki hatırlarsınız pyd sıcak bakmıyordu peşmergenin gelmesine. buna rağmen türkiye bir yandan da pyd'nin yanında peşmergeye de söz hakkı vermek istedi.

barzani-tayyip arasının son 2 yıldır çok iyi olduğunu bilmeyen yoktur sanıyorum.
  • victum  (02.05.16 11:03:49) 
hahahahahahahaahahahaha.

şimdi iran, pkk'ya destek için lübnan hizbullahı'nın türkiye'ye konvoylarla geçişine izin verse "iran pkk'ya yardım etmedi" diyecek misiniz? sonuçta lübnan hizbullahı meşru bir ordu.

tekrar soruyorum; barzani askerleri kime yardıma gidiyordu?

terör örgütü yöneticisi bu memlekette ankara ve istanbul'da otellerde basın açıklaması yapabiliyor mu?

lafı gevelemeye gerek yok. kimse bu boş lafları yemez, yemiyor da.
  • babilbaligi  (02.05.16 15:40:57) 
2 oralet 3 çay, senin ne vardı abi?


  • ete summer  (02.05.16 18:09:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.