[]

Sizde de var mı?Tanımlayamadığım garip his (koku gibi bir şey)

İyi akşamlar

hatırladığım kadarıyla Lise yıllarından bugüne kadar her yıl bu mevsimde bu aylarda ve bu günlerde (ilkbahar başlangıcı) ara ara içerden hoş bir koku burnuma gelir. Ama dışarıdan gelen bir koku değil. Aslında koku da değil. farklı bir his.
O şey beni heyecanlandırıp mutlu ediyor. ama ne olduğunu bilmiyorum. Bir hafta boyunca hissediyorum. Sonra diğer ilkbahar da yeniden geliyor bir haftalığına. Geri gidiyor. Benden ayrılmasını hiç istemiyorum..

Ulan ne olur birinde daha olsun..
Özetle
Bi his ama koku değil ama koku gibi.... Aşırı heyecanlandırıp mutlu ediyor ortada fol yok yumurta yokken..Kötü değil. Harika ama koku gibi parfüm gibi değil. ara ara gelip gidiyor. bir anlık geliyor gidiyor. O hafta içerisinde sık sık oluyor. SOnra terk ediyor...

Yıllardır yaşıyorum bunu.

Ne olur biri aydınlatsın beni

 
bi doktora git istersen:(


  • sta  (02.05.16 00:15:48) 
Insan beyninde koku bolgesi ile hafiza bolgesi birbirine cok yakin. Bu nedenle ikisinden biri digerini tetikliyor olabilir.


  • Traveller  (02.05.16 00:16:04) 
doğayla birlikte içinde de bişeyler uyanıyor muhtemelen ve bu seni mutlu ediyor. umarım o kokuyu hiç kaybetmezsin. içine dolan mutluluğu...


  • kakao  (02.05.16 00:28:13) 
Seni çok iyi anlıyorum demek istiyorum ama çok iyi anlamıyorum, biraz iyi anlıyorum. Aynı hisimsi şey bende de var. Bir tane çiçek vardı Almanya'da, 42 yılda bir açıyor ve 2 dakika içinde soluyor. Bu zamanlar bende de aynı his oluyor; 42 yıldır açmasını beklediğim çiçek açıyor, delicesine mutlu oluyorum. Sonra o çiçek soluyor, ben yine bahar ve yaz bitince, özellikle Eylül ayında 42 yıl bekleyecekmiş gibi kalakalıyorum. Ama koku kısmı değişik biraz. Belki yılın bu mevsiminde olan bir şeyle özdeşleştirmişsindir. Mesela iğde ve ıhlamur kokusu duyduğum anda 'Bu hissettiğim hiç bitmesin' dediğim oluyor. Ama daha fazla aydınlatamadım durumu.


  • aychovsky  (02.05.16 00:29:17 ~ 00:30:06) 
Eskiden tam böyle değil de buna benzer bi şey yaşardim bahar geldiğinde, bi de yılbaşlarında. Beklentiyle falan alakalı sanırım. "Hissediyorum, iyi şeyler olacak."

Artık hissetmiyorum. :( Dünya benim için kapkaranlık, belirsizliklerle dolu ve tehlikeli bi yer artık. Seni kiskandim.
  • damdanakan  (02.05.16 00:47:24) 
koku filan demesen yaşama sevincidir arada gelir gider dicektim ama... bilemedim


  • sanguine mcqaer  (02.05.16 00:47:41) 
bazen akşam olmak üzereyken gökyüzü mora çalar ya, o zaman çocukluğuma dair anılar aklıma geliyor. ya da mesela ne zaman bir tanıdığın akrabanın falan düğünü olsa o akşam hava durumu birbirinin aynısı oluyor, düğün havası diyorum ona yıllardır değişmedi. mevsimlerin hafızamız üzerinde etkisi olduğu belli, be biraz komik gelecek ama sanki tanrı gökyüzünü loopa almış gibi, 15 sene önceki havayı bugün yakalayıp "aaa ben bunu biliyorum" hissi yaşıyorum.


  • ekinoksah  (02.05.16 00:59:30) 
duyguları indirgediğimi düşünmeyin ama siz ruh bitkinizi bulmuşsunuz bence. her bitkinin çiçeklenme dönemi etkili sıcaklık toplamı, nem, soğuklanma süresi vb ihtiyaçları farklı olduğundan birbirinden ayrı ve yıllara göre değişken oluyor. uyanan bitkiler belirli bir süre için (söz gelimi bir hafta), tozlaşma süresi tamamlanana kadar çok sevgili polenlerini saçıyorlar. çevrenizdeki bir ya da birkaç bitki poleninin havada bi süre asılı kalan bu mutlu karışımı da kesitler halinde size ulaşıyor, koku diyemeyeceğiniz kadar düşük yoğunlukta (orman içinde meyve yada çiçek bahçesinde yaşamıyorsanız) ama hassas burnunuz yoluyla hislerinizi hareket geçirmeye yetecek bir hoş seda yaratabiliyorlar. başından sizde bıraktığı hislere kadar tüm bu olaylar büyülü denecek kadar güzel şeyler tabi.


  • kaichi  (02.05.16 01:49:57 ~ 01:51:04) 
Aynısı bende de olur bahar aylarından yaza girerken böyle koku ,his,kuş cıvıltısı bir arada


  • Bostan  (02.05.16 09:02:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.