[]

Fan ve Guc kaynagi disinda bilgisayarda ne ses yapar?

Fan ve Guc kaynagi disinda bilgisayarda ne ses yapar? Sadece guc kaynagini calistirdigimda guc kaynagindan ses cikmiyor. yani bu ses guc kaynagindan gelmiyor. PC calisirken fanlari da durduruyorum, hala bir ses var. DVD ve HDD takili da degil. Bunlarin disinda PC'de ne ses yapabilir? Fanlar degil, guc kaynagi degil, hdd/dvd degil, nereden geliyor bu ses?

Bir de, Bilgisayar acildiginda bir sey donerek calismaya basliyor, bu sey nedir? Guc kaynaginin fani midir?


Tesekkurler.

 
ekran kartının fanı olabiler mi? Güç kaynağından gelmiyor dediğin için güç kaynağı fanını eleidm ama elbette o da olabiler.

ayrıca fanları durdurup bilgisayarı çalıştırmak ne demek la yakarsın işlemciyi.
  • wallcan  (01.05.16 21:05:52) 
Oncelikle islemciyi yakmazsiniz, islemci belli bir isiya ulasirsa kendini kapatir.

Fanlar derken guc kaynaginin, islemcinin, ekran kartinin ve varsa kasanin fani vardir. Yani 3-4 tane fan olabilir bilgisayarda. Bir tanesi gozunuzden kaciyor muhtemelen.
  • crown  (01.05.16 21:10:23) 
fanda var olan üretim hatası yüzünden AMD işlemcisini baya baya yakmış bir insan olarak evet yanar işlemcinin bir noktada kendini kapatması zarar görmüyor demek değil. Duman bile çıkıyor güzel de tütüyor.


  • wallcan  (01.05.16 21:15:57) 
istersen fan kontrolcüsü alıp tek tek dene ve sorun nerden kaynaklanıyor öğren. ekran kartı fanı da ses yapar, stok işlemci fanı da çok ses yapar. bir de güç kaynağını tek başına çalıştırmak ile diğer donanımlarla beraber çalıştırmak arasında fark var.


  • yüzyıllık yalnızlık  (01.05.16 21:18:35) 
Ekran kartı ve işlemci fanları da var ayrıca bazı kasaların enteresan yerlerinde fanlar olabiliyor. Mesela ben de gigabyte kasa var ön kısmın tam altında ufak bir fan var.


  • ThomasJefferson  (01.05.16 21:19:56 ~ 21:20:18) 
sistemde Ekran karti yok, cpu nun ustundeki iGPU'yu kullaniyorum. 1 tane CPU fani, 2 tane de sistem fani takili. bilgisayar calisirken, 3 unu de kisa bir sureligine durduruyorum ve bu ses hala devam ediyor. fanlar bu kadar ses yapmiyor yani. Ya guc kaynaginin faninin sesi, ya da baska bir component in cikarmis oldugu ama bulamadigim bir ses. Soruyu daha kisaca sormak gerekirse, fanlar disinda, herhangi bir komponent ses yapar mi?

burada da daha detayli bilgi vermisler ama tabi eksiduyuru'nun da yanitlarini merak etmistim:

electronics.stackexchange.com

ve hala da merak ediyorum, su bilgisayar calistiginda donerek motor sesi cikaran sey nedir, onu bir bulabilsem her sey cozulecek gibi.


mesela, birisi bios'tan cpu ile ilgili bir ayari degistirince bu ses kesildi diyor:

SOLVED! for anyone that google's this problem.. Solution is: Go into BIOS, CMOS, Advanced Frequency Settings, then Go into Advanced CPU Core Features. Disable: C1E state (CPU Enhanced Halt C1E). Disable: C3/C6 State Support. Disable: CPU EIST Function.


www.techsupportforum.com

ama bende bunun gibi ayarlar yok ve belki siz de buna benzer sebepler biliyorsunuzdur.
  • scars dont fade  (01.05.16 21:31:41 ~ 21:41:17) 
Kasanin akustiginden kaynaklanan bir sorunmus galiba, guc kaynagindaki titresimler, kasayi titretiyor. herhalde vidalarinin tekrar bir sikilmasi gerek.


  • scars dont fade  (02.05.16 12:57:00) 
fanlar + hard disk ve çalışırken dvd rom harici kasada ses yapacak bir şey olduğunu sanmıyorum.


  • victum  (02.05.16 13:11:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.