[]

2016 yurtdışından siparişte gümrüğe takılma sınırları son durum nedir

çoğu sitede 75$'ı geçmedikçe (kargo dahil edilmeden) sorun olmadığı, gümrükle uğraşılmadığı ifade edilmiş. bu bilgi doğru mu?

bir de mesela iki ayrı sipariş yaptık, bu iki ayrı siparişin toplamı 75$'ı geçiyor, diyelim ki 100$ ediyor. bu ikisini aynı anda almamak mı gerekir, nasıl bir uygulama olur?

yardımcı olursanız çok sevineceğim.

 
75 eur hocam sinir. dolar degil.

birbirinden bagimsiz diye dusun. sana gelen kolinin/paketin degeri gecmemeli bunu.
  • jedilance  (01.05.16 21:04:48) 
75€ karşılık gelen dolar kadar sınır hep

ayrı ayrı fark etmiyor diye biliyorum. gelen tek kargo 75€ üstünde olmamalı amazonda falan gümrük sınırını aşıyorsa otomatik kesiyor zaten amazon. başka yerden alacaksanız da gümrük sınırını aşmaz ve yasak bir ürün değilse sorun yaşanmaz. eskiden senede 5 kere ürün getirtebilme sınırı varmış ama artık yok benim yılda 50-60 paketim geliyordur :)
  • sen de git sen de unut  (01.05.16 21:04:49) 
Bilgi dben de 100$/75€ şeklinde ama ben hatalı olabilirm yalnız genel olarak sadece fiyata bakmak yanlış. Her malın kendi gümrük kuralları var. Örneğin 75 altı da olsa cep telefonu sokamazsın gibi yada yiyecek sokamazsın fiyattan bağımsız gibi. Ama tabii hep insan faktörü var burada adam görmez/önemsemez girer ürün.

iki ürün aynı kargo ile geliyorsa beraber algılanabilir. kendi adıma denemedim ama riskli buldum. Velev ki öyle algılandı buradaki tehlike 100$ ediyorsa avrupadan geliyorsa 18 dolar avrupa dışından geliyorsa 20 dolar bir vergi var budur başka bişi yok.
  • wallcan  (01.05.16 21:10:35) 
amazondan düşündüğüm ürün için 72,98 $ gibi bir fiyat görünce sorma ihtiyacı hissettim, sorduğum iyi oldu. açıklamalarınızdan anladığım kadarıyla 75 € yani şu an için 85 dolardan fazla olmayan siparişler gümrük vergisine tabi değil. teşekkür ederim.

edit: 50 lira vergi az değil yahu :)
  • volkatina  (01.05.16 21:11:53 ~ 21:17:19) 
75€u geçenlerde vergi 18$ veya 20$ değil. a.b üyesi ülkeler için %18 diğerleri %20. ve dert etmeyin tam 75€ gibi davranmıyorlar sanki. bana 85-100€luk ürünler geldi. sorun olmadı. ve amazondan alıyorsan hiç dert etme muhtemel vergiyi zaten otomatik alıyor. 120$lık ürün aldım vergi kesmedi ve geldi kapıya kadar.


  • gunhanselas  (01.05.16 21:22:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.