Giriş
(7)

Ne Durumdayım?

bdagent
neredeyse 1 sene önce ağır depresyondan çıktım.ve şimdi kendimi gerçekten iyi hissederken yeni ve kötü özelliklerim ortaya çıkıyor.1) konuşma bozukluğum var. neredeyse hebele hübeleye varacak derecede oluyor olduğu zaman. bugün mesela arkadaşımla konuşurken viski derken viğe viğe viğe.. diye bişeyle
neredeyse 1 sene önce ağır depresyondan çıktım.
ve şimdi kendimi gerçekten iyi hissederken yeni ve kötü özelliklerim ortaya çıkıyor.
1) konuşma bozukluğum var. neredeyse hebele hübeleye varacak derecede oluyor olduğu zaman. bugün mesela arkadaşımla konuşurken viski derken viğe viğe viğe.. diye bişeyler geveledim 3 kez. (içki içmiyorum bu arada)
2) inanılmaz hatıra kaybı yaşıyorum. bi kitapta başroldeki kadında vardı. kitap kahramanı olduğunu bilmiyordu da bazen zaman kayması oluyor olayları hatırlayamıyorum diyordu. benzer durum bende de var.
3) cidden aptallaştım. eskiden böyle değildim buna eminim. durumun farkına varmak çok daha uzun sürüyor şimdilerde. sosyal çevrem yok denecek kadar az zaten. düzlüğe çıktım evet ama burada beni tutan bişeyler yok. her an düşebilirim.
4) üniversitenin 6. sınıfındayım (mühendislik) ama uzatmanın verdiği kamçılama duygusu hala yok bende.

sorunumun büyük bölümü psikolojik biliyorum. psikolojik destek almaya da başladım. fakat ben bir hastalıktan şüpheleniyorum. zira beyin fonksiyonlarımda gerçek bir azalma var, hissediyorum.
bu hastalık ne olabilir? 23 yaşındayım ama artık yaş farketmiyor hiç bir hastalık. nerelere sormam lazım?

şimdiden teşekkürler..
0
bdagent
(11.11.09)
Yasadigim/yasamakta oldugum durumla buyuk oranda benzerlik gosteriyor.

Depresyon surecindeki asosyal yasanti kisinin sosyal becerilerinin korelmesine neden oluyor. Aynen soylediginiz gibi bende de konusma kaybi, kelime seciminde kararsizlik, telaffuz hatalari gibi aksakliklar oluyordu. Sosyal mod aktif oldugu surece zamanla duzelecek bir durum bu.

Hatira kaybi dediginiz seyi hala ciddi boyutlarda yasadigimi soyleyebilirim. Ve ayni sekilde aptallasma durumunu. Zihnimin birkac sene onceki kivrakligindan eser yok. Bir ara beyin egzersizi niteligindeki oyunlara-bulmacalara yonelmistim. Kismen etkili oldugunu soyleyebilirim.

Yine ayni sekilde okulu uzatmis bir insanim. Yedinci senem, dersime calismam gerekiyor, fakat eski istegimden-azmimden eser yok.

Depresyon illeti adeta bir enkaz birakiyor ardinda...
0
msb
(11.11.09)
yalnız değilsin. cevap veya çözüm buldugunda buraya yazz.
0
cool pich
(11.11.09)
Özgüveninizi yitirmiş olmanızın verdiği korkudan dolayı böyle davranıyor olabilir misiniz?

Depresyondan yeni çıkmışsınız ve şu an yaptıklarınızın fazlasıyla yetersiz olduğu duygusu böyle düşünmenize neden olabilir.Bende travmatik bir dönemden geçmiştim ve sizinkine benzer durumlar vardı.Kitap okudum spor yaptım kendime çeşitli uğraşlar buldum ve bi nevi atlattım.Bence sizde bi yerden başlayın.Kamçılama duygusu olmayabilir şuan ama yapmak zorunda olduğunuzdan derslerinize asılmakla başlayabilirsiniz işe.Bi zamandan sonra külfetlikten çıkacaktır.Kişisel gelişim kitaplarına sarabilirsiniz.Spora başlayabilirsiniz.İnanın cok faydası olur.Ayrıca destek almanız isabet olmuş büyük fayda sağlayacaktır.Hastalık konusunda da bişey diyemem ama öyle olduğunu zannetmiyorum,yine de psikoloğunuzla konuşun.
0
metraj04
(11.11.09)
üniversiteyi 7 senede ite kaka bitirdikten sonra kendimi tekrar keşfetmeye başladım.
Bol bol şarkı söyle hatta şarkılarını kaydedip tekrar dinle
çık gez dolaş türkiyeyi kendi başına hatta tüm cesaretini toplayıp avrupa gezisi yap. Yalnızlık insanın en büyük arkadaşıdır unutma
her gün günlük yazmaya bak
Herhangi bir absürd kursa katıl
Bütün bunları yapmak içinden gelmiyorsa kendini zorla hatta ben yapmıyorum bunları ya gibi düşün ama yap
Yalnız değilsin hepimiz o yollardan geçtik öss stresi sonradan ortaya çıkıyor
0
chaud
(12.11.09)
bilmiyorum siz nasıl bir etki olacağını düşünüyordunuz ama inanın şu yazdıklarınız beni fazlasıyla etkiledi. sorun psikolojikse bunu rahat rahat yenebileceğime dair umudumu arttırdı. hayatta bir iki kelimenin hiç tanımadığınız bir insanda nasıl yankı bulacağını hiç bilemiyorsunuz.

çok teşekkür ederim.
0
🌸bdagent
(12.11.09)
psikolojik destek almakla gerçekten çok iyi etmişsiniz, doktor da sizi yönlendirecektir fakat ben de söyliyeyim; spor yapın hatta madem üniversite okuyorsunuz; bir topluluğa girin, fiziksel kondisyon oluşturun. dağ tepe tırmanın, gidin doğada kamp kurun falan... hem sosyal çevreniz de genişler, yeni yeni insanlar yeni yeni konular iyi gelir bence baya.
0
velvet revolution
(12.11.09)
sürekli bir şeylerden şikayet eden insanlardan uzak durmaya çalışın, bu sadece kendinizi daha da iyi hissetmeniz için.
hatıra kaybı, hangi döneme ait olduğuyla da ilgili olabilir bence. eğer zor geçirdiğiniz döneme aitse, gerçekten unutmak istiyor olabilirsiniz. yahut o dönemdeki büyük baskı yüzündendir. bende şöyle olmuştu; zor geçirdiğim döneme dair her şeyi, bütün ayrıntılarıyla hatırlarken, ona istemsizce bu kadar odaklanmaktan, bazı anılarım arada kaynadı. sonradan fark ettim tabi, yanımda hatırlatabilecek insanlar olması, aklıma kazımama yardım etmeleri işimi kolaylaştırdı.

hayal kurun bir de. o hayallere ulaşmak için çabalayın (öyle yapıyorum, olacak ve de, biliyorum.). bilmiyorum mühendislik okumaktan memnun musunuz, değilseniz bile, mezun olduktan sonra yapacak güzel şeyler planlayabilir ve bunun için mezun olmaya çalışabilirsiniz (: çok fazla iyimser bulabilirsiniz, ama emin olun, kötümser olmaktan çok daha iyi geliyor...
0
sâkit.
(12.11.09)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.