[]

Laptopun sertçe yere düşmesi

Elimin çarpması sonucunda sertçe düştü. Çalıştırdığımda tekra,r tak tak ses geliyor.
Sorun şu ki içinde bolca foto vs var. Programlar var projeler var. Sizce geri dönüşü olur mu?
Ek bilgi vereyim. İlk açıldığında bios ekranı açılıyor.
Boktan Bi durum..

 
Cihaz Asus bu arada


  • hede hodo  (01.05.16 14:34:05) 
icinde HDD mi var SSD mi?

HDD ise durum sikinti. o bios ekrani dedigin ekran SMART ekrani falan olmasin bios acilmaz cunku sen acmadan.
  • jedilance  (01.05.16 14:38:09) 
Her ikisi de varmış hocam.


  • hede hodo  (01.05.16 14:43:24) 
düşmeyle verilerin silinmez ennnn kötü para verip bi firmaya kurtarabilirsin önemli olan laptopa bir şey olmaması. şu anda çalışmıyorsa önce teknik servise gönder laptobun sorununu çözsünler. verileri düşünme kurtulur onlar


  • freetakilir  (01.05.16 15:00:27) 
fan yerinden oynamistir muhtemelen.


  • bohr atom modeli  (01.05.16 15:57:50) 
geçmiş olsun.

ses gelen yeri netleştirin. mekanik bir ses mi? yoksa daha sert bir ses mi çıkıyor? çalışırken yere düşürdüysen büyük ihtimal hdd gitmiştir. hirens boot ile başlatabilirsen linuxla calıstırıp verilerini kurtarabilirsin. sadece bios ekranında kalıyorsa diski söküp başka bir bilgisayarda yine live linux çalıştırarak verilerini kurtarabilirsin.
  • atymaty  (01.05.16 16:57:49) 
Hard disk tarafından sert Bi ses geliyor. Siz siz olun koltuğun kenarına pc yi koymayın :/


  • hede hodo  (01.05.16 17:56:32) 
Şirketteki bilgi işlem elemanları baktı. Maalesf hd ölmüş. Ama laptop'ta sıkıntı yokmuş. Şimdi kesin kez benim bilgilerim gitti. doğru mudur? kurtarılma ihtimali yok yani?


  • hede hodo  (02.05.16 16:41:12) 
kurtarılma ihtimali tabiki var. hdd farklı bir pcye baglayın live linux cdsi ile çalıştırın. belki ölü olmayan kısımları o şekilde kurtarabilirsiniz. tabiki açılmama gibi bir ihtimalde var. hddyi farklı bi pcye takınca donma da yapabilir. şansınızı deneyin.

bunu ordaki elemanlar yaparım der yapmaz güvendiginiz birinden rica edin veya siz yapın.
  • atymaty  (04.05.16 05:19:18) 
hdd'de kafa kirildiysa cok zor. onceden ugrasmistim oradan biliyorum


  • jedilance  (04.05.16 21:11:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.