[]

Green Card ile ABD'ye gidip yerleşen tanıdığınız var mı?

Ya da internette gördüğünüz, bloglarını okuduğunuz insanlar?
Aklıma takıldı, ne oluyor ki? Her şeyi bırakıp gidiyor, iş aramaya mı başlıyorsun?



 
bende merak ediyorum, loto olanina basvurdum cikarsa da giderim buyuk ihtimal. zaten internet sitelerimden gelirim oldugu icin orada da bir sirkete yazilimci olarak girip yavas yavas ilerlerim diye dusunuyorum.


  • ahoy kaptan  (01.05.16 12:13:49) 
Bir sürü şansın var o dakkadan sonra. İster buradan iş ararsın, ister oraya gider ararsın, ister baştan bi okula gidersin kredini çekip.

Daha bilmediğim 10 bin tane avantajı vardır.
  • noluyo yaa  (01.05.16 12:16:01) 
sözlükteki green card başlığında bile bissürü adam var kendi hikayesini anlatan.

kısmen öyle denebilir evet. gidip yerleşiyorsun, bir şekilde yaşamaya çalışıyorsun. noluyo yaa'nın dediği gibi alternatiflerin de mevcut ama sana para yağdıracak birisi yoksa 2-3 ay içinde düzenli gelir elde etmeye, kendini çekip çevirmeye başlaman lazım. ben çıksa bile gidemicem muhtemelen çünkü 2-3 ay yaşayabilecek, ilk şoku atlatabilecek kadar paranın olmasını istiyolar ki bu meblağ da 10-12 bin dolardan az değil. yok eğer gidebilirsem direkt olarak tır şoförlüğüne atlıcam şahsen. hem sektörde bayağı açık varmış hem tam benlik. eyaletten eyalete değişiyo ama genelde önce düz ehliyet alıp onunla 1 sene geçirmen gerekiyo. sonra çoğu lojistik firmasının kendi okulu var zaten tır ehliyeti için. hangisi iyidir hangisi kötüdür onlarla ilgili de bissürü forumdu ıvırdı zıvırdı mevcut.

yeni başlayanların maaşı bile 3 bin dolardan az değil bu arada. burada iki üniversite bitirip orada garsonlukla niye uğraşayım amk 3 kuruş için. TIR GİBİSİ VAR MI BE.
  • der meister  (01.05.16 12:19:06 ~ 12:19:47) 
Yakın bir arkadaşımın ailesi gitti. ABD'de tanıdıkları vardı, işleri hazırdı zaten. Green card çıktıktan sonraki süreç çok meşakkatli ve masraflıydı.


  • pike  (01.05.16 12:19:49) 
bir de sanirim gitmeye karar verdigin sehir cok onemli, ornegin san francisco'ya gidersen buyuk ihtimalle 2-3 ay sonra geri donersin hayat inanilmaz pahali orada.
ayrica sunu sormak istiyorum atiyorum bu greencard cikti bize, o zorlu gececegi soylenen ilk donemleri rahat atlatmak icin abd'ye yerlesme hayalleri olan bir arkadas ile 'mantik' evliligi yapilabilir diye dusunuyorum, boyle hikayeler var mi bildiginiz?

  • ahoy kaptan  (01.05.16 12:26:31 ~ 12:27:48) 
Evet. Is bulma kismi tabii biraz enteresan zaten denklik olmamasi gibi bok oluyor cogu universite mezunu icin. Filmlerde gordugumuz mikro biyoloji uzmani taksici durumu yani.

Diyelim ki direkt uzmanlik gerektirmeyen bir sektorde zaten tecrubeniz firmalar once amerikada calisma tecrubesi ariyorlar ne oldugunun onemi cok yok. Yani amerikan gencleri okurken calisip amerikada calismak nedir vs. biliyolar sen bilmiyorsun. once garsonluk,kasiyerlik,kuryelik vs. bisiler yapiyorsun ondan sonra saga sola basvurunca alinma ihtimalin artiyor ama evet dimdizlak gidip orada hayatta kalmaya calisiyorsun. Kisaca cok da amerikan ruyasi degil herseyi birakip gitmek o kadar da kolay degil.

@ahoy kaptan
Green card cikmadan evli olman lazim esine de green card cikmasi icin. Aksi halde vatandaslik alman gerekli o da 5 yil suruyor hatam yok ise. Ese ayri vize imkanlari saglaniyor ama calisma&oturma izni saglanmiyor eger greencard ciktiktan sonra evlenilirse. Once evliysen esin ve 21 yas alti cocugun da yararlaniyor green carddan.
  • wallcan  (01.05.16 15:43:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.