[]

marmararay ile ilgili söylentiler

ne denli doğru ya da nedir işin aslı? dibe doğru çöküyor kot farkı açılıyor gibi söylentiler mevcut ortalıkta. ben en başından beri deprem riskinden ötürü çöküceğine inandığımdan kullanmayanlardanım çok zorda kalmadıkça ancak epey de insan kullanıyor malum. teknik verileri değerlendirip birileri azcık bilgi olsa ne güzel olur? işin uzmanlarına soruyorum daha çok bu soruyu açıkcası. yani nası rapor ekleyip doktor arkadaşlar bi baksın diyosunuz ya, aha işte öyle.




 
facia olacağını sanmam, japonlar bu işin içinde.

not: chp
  • calmdown  (01.05.16 03:21:02) 
Japon yaptigi icin icim cok rahat. Adamlarin yaptigi araba bile benzin, yag ve su koydugun surece bozulmuyor.


  • karlmarx  (01.05.16 06:28:30) 
Japn muhendislerine guveniyorum. Sanmiyorum, faciayi gectim ciddi debecek bir sorunun dahi yasanmasini.


  • allah yazdiysa bozsun  (01.05.16 09:26:00) 
muhalefetle mühendisliği karıştıran çok kişi var mağlesef.İş son anlarda aceleye getirilip bazı yönlendirmeler,sinyalizasyonlar eksik kalmış olabilir ama işin temel mühendisliğinde hata yapıldığını hiç sanmam


  • turkuaz  (01.05.16 10:34:01) 
Arkadaş kaç milyon dolarlık projeden bahsediyoruz. Öyle koydum tüpü deniz tabanının üstüne bi şekilde olur yapılar değil bunlar. Kaldı ki uygulama yapan firmalar ciddi firmalar. Şantiye halindeyken yapının içine girme fırsatımız olmuştu. Hem yabancı ortakların know-how bilgisi var bu tip projelerde hem de Türk ekibin başındaki personel çok tecrübeli oluyor. Ayrıca bu işi yapan firma kaç yıl taahhüt veriyor öyle saçma sapan sözleşmelere bağlanmış değil olay. Sen hiç bir şeyi beğenmeyen hep muhalefet olan kesimin dediklerine bakma.


  • sutu seven kamyoncu  (01.05.16 20:35:29) 
arkadaslar japon yapıyor da bilip bilmeyen konusuyor burda. ben de cok az bilgimle konusucam, insallah mevcut santiyelerde calısmıs biri cıkar da daha net bilgi alırız. isimler acıga cıkmasın diye karma soyluyorum, korfez gecis koprusu ve marmaray'da calısan 2 kişi tanıyorum, biri iş guvenlikci öteki proje ekibindeydi. hukumetten belli tarihlere yetişsin diye inanılmaz baskı gorduklerini, japonlar ne kadar ayak direse de adamları surekli itelediklerini söyluyorlardı. ben de projede vs hata olacagına inanmıyorum ama uygulama suresinde cok aceleye getirildi, bi sıkıntı olması muhtemel gorunuyor.

öte yandan hata olmaz diyenlere, en yakın ornek kartal-kadıkoy metrosu acıldıgında her taraftan su basmıstı hatırlarsınız. dumankaya ikon falan da var. burası turkiye hersey mumkun.
  • galandar kostumu  (01.05.16 21:14:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.