[]

askerlik / uzun dönem mi kısa dönem mi?

merhaba. mühendislik mezunu birey için, sizce uzun dönem askerlik mi kısa dönem askerlik mi? artıları eksileri neler özet olarak? (uzunda maaş alıyorsun gibi genel bilgiler dışında)

bir de bilgisi olan var mı, uzun dönem isteyerek başvurunca uzun çıkma ihtimali yüzde kaç acep?


 
Mühendislik mezunu adam 2500-3000 tl asteğmen maaşına göz dikmemeli bence çok kötü bir üniversitenin dandik bir bölümünü bitirmemişse. Dışarıda 2000 tl'ye altı ay çalışsa kısa dönem olarak askerlik yaptıktan sonra askeriyede altı ay fazladan kalarak elde ettiği maddi kazançtan maddi olarak değilse de fazlasını kazanır ve psikolojisini bozmamış olur altı ay fazladan.

Uzun dönem istersin, kısa çıkar; kısa istersin, uzun çıkar ihtimallerini GKB bile bilmez.
  • an engineer  (29.04.16 23:24:32) 
iş bulamıyorsan, bulamayacaksan uzun dönem git. 3k asteğmen maaşına göz dikmemeli diyen arkadaş iş bulunamaması durumunda karşılaşılacak gerilim/gerginlik durumunu hesaba katıyor mu?

asteğmen olduğunda para harcamadan 30k ile dönebilirsin(30k olmaz 20k olur, askerliğimi yapmadım. olursa bedelli olmazsa kısa dönem isterim) evet hayatının bir dönemi yok olacak ama ihtiyacın varsa kesinlikle yapılabilir.
  • antikadimag  (29.04.16 23:45:01 ~ 23:53:17) 
Bu arada ek bilgi, uzun dönemde maaşı 9 ay alırsın sadece. 3 ay eğitim var.


  • once  (29.04.16 23:51:55) 
ilk olarak, tercihi askere gidenler değil devlet yapıyor asteğmenlik konusunda.
ikinci olarak, meslekçi veya takım komutanı-bölük komutanı (tam adı ne bilmiyorum, jandarma karakol komutanlığı veya komando olup dağlarda takım komutanlığı yapmak da var olasılıklar dahilinde bildiğim kadarıyla) olma durumları tamamen farklı birbirinden
üçüncü olarak, asteğmen olsan da er olsan da gideceğin yerdeki komutanlarının nasıl insanlar olacağı ve etrafındaki insanların karakterleri de tamamen şans işi ve askerliğin sıkıntılı geçip geçmemesindeki en önemli faktör bence

son olarak, illa askerlik yapılacaksa bence uzun dönem - asteğmen olarak yapmak hem maddi hem manevi olarak daha mantıklı. askerliği Türk evladına bir işkence olarak görsem de insana değişik hayat tecrübeleri katarak gelişimine, hayata, insanlara bakışına katkıda bulunacağını düşünüyorum. şahsen yeni tanıştığım bir insan askerlik yapmışsa gözümde biraz daha değer kazanıyor.

bazı teknik bilgi gerektiren bölümlerde (hukuk, eczacılık, makine, inşaat mühendisliği vb.) meslekçi olmak yüksek ihtimalken takım komutanı olacaklarda tamamen boy-kilo orantısına bağlı diye biliyorum.
  • duygusal pehlivan  (30.04.16 00:48:17 ~ 00:49:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.