[]

blog işine girişsem mi?

uzunca bir süredir saksıda çiçek, domates, biber, vs. yetiştiriyorum. ingilizce bol bol blog var bununla ilgili, özellikle balkon bahçeciliğiyle ilgili (bkz: urbangardeners) . türkçe yazılmış fazla bir şey göremedim ama.

çok severek yaptığım için, kendi araştırdıklarım, deneyimlediklerim ve öğrendiklerim de yazıya dökülmüş ve topluca bir arada durmuş olur diyorum. tek çekincem, yazdıklarıma geri dönüş olmazsa sıkılır mıyım?

bir de diyorum ki, hedef kitleyi arttırmak adına yazıları hem türkçe, hem de ingilizce oluşturayım. önce düz yazı türkçe paragraf, sonra italik ingilizce gibi. olur mu ki? saçma mı olur?

derdim üzerinden para kazanmak filan değil, konuyla ilgili bir şeyler paylaşmak ve aynı ilgi alanı olan insanlarla etkileşimde bulunmak.

 
Bence kendin için aç. Zamanla oturur ya da oturmaz. Beklentiye girmeden açarsan bir kişi bile takip etse Mutlu olursun.
Çift dil yazmaya üşenirdim ben. En temizi Türkçe ve İngilizce ayrı ayrı yazmak aynı blogda.

  • nrmnm  (29.04.16 20:06:57) 
açarsan okurum ama sürekli bir takipçin olur muyum bilemiyorum. benimde vardı aklımda böyle birşey. uğraşasım gelmedi sonra.

sürekli takipçin olur muyum derken sürekli okurmuyum bilmiyorum demek istedim. beceremezsin demek istemedim. yanlış anlama olmasın.
  • sutlu nescafe  (29.04.16 20:10:03 ~ 20:16:54) 
ben de okurum, özellikle saksı çiçekçiliğine merakım var. ama dil konusunda ya farklı site aç ya da aynı blog içinde ing/tr şeklinde iki bölüm oluştur. webmaster toolstan hedeflemeleri belirtirsin, ikisine de ziyaretçi gelir.


  • komsu komsunun nickine muhtactir  (29.04.16 20:13:05) 
ingilizce ve türkçeyi aynı konu altında değil her biri için farklı resimlerle ayrı konu açmanı tavsiye ederim.


  • glore  (29.04.16 20:41:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.