[]

öfke kontrolü nasıl yapılır

çok hızlı sinirleniyorum öyle böyle değil ama bunu artık kontrol etmem lazım. eşime çok sık yapar oldum bunu. ağzını açmasıyla benım esip gürlemem bir oluyor. tartışma ortamı olmadan kagva etmeye bağırmaya başlıyorum, sonra birden bi ağlama vucudumda bi kasılma. kriz geciriyorum resmen. adam ağzını açtına pisman oluyor. ben niye böyle davranıyorum anlamıyorum..

napayım da daha sakin kalabileyim. haklı olayım haksız olayım direk bağırıyorum iyi bişi diil bu. etrafımdakileri kırıyorum :/


 
öfkeden ziyade güçsüzün karşısında gücünü kullanma gibi bir şey sanki. senden daha uzun ya da ne bileyim fiziksel olarak senden güçlü birine de aynı tepkiyi gösterebiliyorsan (mesela trafikte falan)tamam da, sadece eş ve muadillerine böyle davranıyorsan öfke kontrolünden başka bir şey olabilir mi?


  • ozdoganci  (29.04.16 15:44:54) 
bunun bir sıkıntı olduğunun farkdındasın bu güzel bir başlangıç.

Öncelikle bu sıkıntının farkında olduğunu eşine söyle ANCAK eşin karakter olarak sinirlenince bunu sana karşı bir silah olarak kullanacak karakterdeyse bunu paylaşma.

Yok eşim düzgün insandır diyosan onunla bunun üzerine gitmeyi dene.
Yoksa en çok onu kıracaksın ve bir süre sonra geri dönüşü olmayan laflar etmeniz an meselesi olacaktır.

Nelere sinirlendiğin önemli yere su döküldü diye kıyameti koparıyosan doktora görünmeni tavsiye ederim
  • basond  (29.04.16 15:48:13) 
@ozdoganci fiziksel olarak konuşursak eşim epey iri yarı ben kadınım. ama asla elini kaldırmaz bunu mu kullanıyorum dersin?
ha ama trafikte de böyleyim mesela her gün 110 km yol gidip geliyorum ve sürekli kavga halindeyim

  • polypropylene  (29.04.16 15:49:40) 
@basond yeri su döküldü diye olmasa da bugun mesela izinliydi evdeydi. ev işlerine her zaman yardım eder. bi süpürge çek yeter dedim ama o toparlayım diye girişmiş bi aradı lapss diye yardırıyor ne kadar dağınıksın her yerde ojelerin ıvırın zıvırın söylenmeye başladı. bir patladım ama öyle böyle değil en son iş yerinin kapısında arabayı tekmeliyordum.. hani ben dağınığım bunu biliyosun. ben de biliyorum ama birden kan beynime sıçradı.


  • polypropylene  (29.04.16 15:53:04) 
karşılıklı anlayış moduna geçmeniz gerekli o zaman, tamam dağınık olabilirsin ama bunu telefon açıp söylemesine söylenmesine gerek yok bence gereksiz olmuş bu hareketi.

Karşılıklı ciddi ciddi konuşun derim.
  • basond  (29.04.16 15:57:29) 
protein ağırlıklı beslen
bak bakalım özellikle basit karbonhidratlardan sonra ya da açken mi sinirlisin. ben açsam mesela yanıma yaklaşılmaması lazım

  • la noix  (29.04.16 16:06:58) 
adam haklı.


  • vodafona kayıtlı böyle bir kullanıcı yoktur  (29.04.16 16:15:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.