[]

bu lion olayı ne

arkadaş toplantıya gel dedi. ne bunların amacı? para mı alıyorlar nedir?

en önemli soru, kız düşürülür mü? sdfsdfsd.(şaka bi soru)

cidden gideyim mi, eğlence olur bana?

danke.

 
abi lions iste :)

(bkz: lions)
  • scars dont fade  (29.04.16 13:52:51) 
lions bir yardım derneği. genelde orta üstü sınıf insanlar hem yardım etmek (etkinlikler, faaliyetler ve buna harcanan emek+zaman), hem de networking amaçl katılıyorlar insanlar.

sürekli ve düzenli toplantılara katılma durumu var ve belli görevleri veriliyor, yerine getiriyorsun.

kabaca ve genel olarak özetlemek gerekirse olay bu.
  • loveinaflipbook  (29.04.16 13:53:06) 
teyze düşürürsün bol bol :)

ekşide (bkz: lions )başlığına bak.
  • ayiadam  (29.04.16 13:53:52) 
Safari mi bu arkadaşlar? Ben olayın yabancısıyım. Kenya'da couch um var. Gideceksek arıcam.


  • kupigometa  (29.04.16 13:55:39) 
abi para alıyorlarmış en önemli kısmı söylemiyorsunuz :)

ne kadar alıyorlar yıllık? ben kendime zor yetişiyorum.

ne tür görevler? okula gidip yardım edilecekse ben kendim de giderim ki?

biraz pis işler gibi geldi bana ya. birileri cebini dolduruyor olmasın?

bir de mumlu falan abuk subuk hareketler yapıyorlar yahu.
  • passion rules the game  (29.04.16 13:55:55 ~ 13:56:29) 
ya bir de arkadaşla en son konuşalı 3-4 yıl oldu, direk çağırınca işkillendim açıkçası :)


  • passion rules the game  (29.04.16 13:58:10) 
aidat var, evet. ücreti bilmiyorum, sorarım. aktivitelere örnek, yakın zamanda kütüphane kampanyası yapılmıştı, bir okul için kütüphane kuruldu doğuda. ya da bir sinema salonunu kapatıp, filmin biletlerini biraz fazlasına satıyorlar (3-5tl) gelen parayı bağışlıyorlar. tabii bu tür aktivitelerde kitapların temini, kagonun organizasyonu veya bilet satış kısmı lions üyelerinde.

bu arada genç lionslar leo olarak biliniyor ve onları ayrı toplantıları vs oluyor. senin arkadaşın seni lions toplantısına çağırdıysa yaş farkı olacaktır.
  • loveinaflipbook  (29.04.16 14:01:42) 
bir gideyim ya, değişiklik olur. da böyle cart diye aralarına mı alıyorlar? toplantı var gel dedi bir otele


  • passion rules the game  (29.04.16 14:04:21) 
bana göre değil derken açarsanız sevinirim :)


  • passion rules the game  (29.04.16 14:07:08) 
abicim migrostan alışveriş yapmıyorsan, lions toplantılarına katılma. en önemli özellik bu. bimden alışveriş yapanları aralarına almıyorlar, illa migros olacak.

ikincisi, bu grup zenginlerin oluşturduğu absürd bir oluşum. kendilerince yardım kampanyaları düzenliyorlar. aralarında para toplayıp hayır işliyorlar falan. belli kurallara riayet etmek gerekiyor. etmediğin takdirde çağırmıyorlar bir daha toplantıya.

lions denince aklıma direkt eyes wide shut geliyor. o yüzden bu adamlardan biraz tırsmıyor da değilim.
çok resmi takılmaktadırlar kendileri, ben senin yerinde olsam katılmam.
  • jesues  (29.04.16 14:16:00) 
abartmayın abi ne eyes wide shut'ı?? masonları da kafada öyle bir kuruyor ki insanlar anasını satayım, hayaller/gerçekler yapılsa keşke bi tane de onlar için ayrı ayrı...

katı kurallar ve riayet talebi olduğu doğru. düzenli şekilde toplantılara katılman gerekiyor, eğlence değil yani bu, yeri gelecek sokaklarda saatlerce gezip bir ufak işi halletmeye çalışacaksın, yeri gelecek saatlerce ayakta dikileceksin. yardım etmeyi seviyorsan ve organize bir kurumda görev almak istiyorsan katılabilirsin belki. ama yani kız düşürmek ve bunun gibi şeyleri hakkaten şaka olarak söylediğini varsayarak, o konularda büyük hayal kırıklığı yaşayacağına değinme gereği bile duymadım...
  • loveinaflipbook  (29.04.16 14:20:59) 
peki muhasebe kaydını kuydunu kim tutuyor? istediğimiz zaman görebiliyor muyuz? yapılacak işlere kimler karar veriyor?
kısaca her şey şeffaf mı?

  • passion rules the game  (29.04.16 14:23:35) 
ünide statik dersini veren profesör hocam lions kulübü üyesiydi. 1 seninin sonunda aslında kitaparlda yazan ezber bilgilerin üzerine bişe bilmediğine hemfikir olmuştuk 120 öğrenci olarak. inan öyleydi yani abartmak ya da yermek adına demiyorum.

bu hocamız devlet işlerinde imza yetkisine sahipti, altında diğer hocaların oha diyerek baktığı bir bmw'si vardı hatta bir keresinde üniye helikopterle iniş yaptığını bile görmüştük. hani yardım falan güzel şeyler de belli ki var birbirlerine bir faydaları. yoksa şirket sahibi hocamız da vardı en zengin hoca statüsünde, altındaki araba mercedes a180di.

bu arada kartalda bir otel var 4 yıldızlı. resepsiyonunda eşek kadar lions kulübü üyesidir tabelası vardı aklıma geldi nalakaysa:)
  • KidLazer  (29.04.16 14:33:50 ~ 14:34:59) 
Bir yardım derneğidir. Aidatı vardır. Ayda bir - yanılmıyorsam- toplantıları olur. Toplantı konusu genelde X okuluna nasıl yardım yapalım, Y konusunda nasıl farkındalık yaratalımdır. Biraz para gerekir- evet. Ben bu sebeple girmemiştim. Okul zamanı kendim para kazanmadan ailem den almak istememiştim. Ama bu şekilde bir network kuruyorsun. Yarın öbür gün staj gerektiğinde veya iş aradığında ya da işteysen X kişisine ulaşman gerektiğinde illa ki birinin birini tanıyor oluyorlar. Aynı durum Rotary için de geçerli. Bir de bunlar mason localarının arka bahçeleridir. Ayin mayin yok ama, komik olmayın...


  • SiyamkedisiZorro  (29.04.16 14:42:31) 
Bir de şeffaflıkta sıkıntı yok. Muhasebe sistemleri -her dernek kadar- düzgündür. Yani arada sorun çıkabilir bunun garantisini veremem ama sistematik bir gizleme durumu da yok.


  • SiyamkedisiZorro  (29.04.16 14:44:50) 
televizyonlarda milfler toplanıp konken oynuyorlar felan işte o cemiyetlerden biri, diğeri de rotari. biraz daha üst seviyesi suada yelken kulübü


  • masa penisi  (29.04.16 14:51:21 ~ 14:51:52) 
düzenledikleri yardim balolarının masrafı yaptiklari yardimi geciyor. lions'un özeti budur.


  • thewizardofearthsea  (29.04.16 15:47:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.