[]

Haftaiçi öğünlerime bakıp yorumlayabilir misiniz?

Merhabalar

Haftaiçi işyerimde öğünlerim şu şekilde:

Kahvaltı:

1 yumurta,
7-8 çeri domates,
2 çarliston biber,
1 dilim peynir
1 cam bardak çay,

Öğle: (Şirket yemeği),

Varsa yağsız 1 tabak ana yemek,
Varsa yağsız 1 tabak ana yemek (bulgur pilavı veya makarna),
1 tabak ton balıklı salata

Akşam: (Bazen şirkette bazen evde)

Şirketteyse
Varsa yağsız 1 tabak ana yemek,
Varsa 1 tabak bulgur pilavı
Meyve

Evdeyse
Genellikle hazır nuget veya cordonblue atıyorum tavaya,
Yanına da domates, salata, boş yeşillikli bir salata,
Meyva suyu

Bunun dışında öğün aralardan bir şey yemiyorum çünkü acıkmıyorum pek. Ekmek hiç yemiyorum. Ama gece 10 gibi falan yeşil elma kesin yiyiyorum. Veya başka meyveler içeren bir meyve tabağı.

Bu tip bir beslenmede eksik aldığım birşey var görünüyor mu? Örneğin, et kısmı pek yok olsa da tavuk veya hazır nuget/köfte/cordonblue var ki onlarda pek sağlıklı görünmüyorlar gözüme.

EDIT: Rejim menüsü değil de, kilo almama veya aynı kiloda kalma menüsü diyebilirim kendi uydurduğum isim olarak.

 
e tabi her akşam nugget yenmez yağda kızartıyorsun bir kere. kırmızı et balık tüketmen lazım (konserve ton balığı balık değil) pek çeşidin de yok her akşam aynı şeyleri yiyorsun. meyveyi de abartmışsın bence hem öğlen hem gece 10 fazla bence.
rejim menüsü mü bu?

  • neira  (29.04.16 10:04:23) 
rejim menüsü değildir diye düşünüp, sadece besin değeri açısından değerlendiriyorum.

- doğru düzgün lifli besin yok
- yoğurt/peynir vs süt ürünü hiç yok
- meyve suyu düşünüldüğü kadar sağlıklı değil.meyveyi bütün olarak tüketmek lazım. zaten meyve yiyorsunuz fazlasıyla, ekstra meyve suyu ekstra şeker demek.
  • dahili meddah  (29.04.16 10:16:52) 
yağsız olmaz. sağlıklı yağ şart. tereyağ, zeytinyağı gibi.


  • lazpalle  (29.04.16 10:43:23) 
bu öğünleriniz ne için onu yazmamışsınız. Kilo mu vermeye çalışıyorsunuz ? Kilo almaya mı çalışıyorsunuz ? Fitness mı yapıyorsunuz ?


  • Nox  (29.04.16 11:01:10) 
Nugget tarzı çöp gıdayı bırak. Yağdan değil karbonhidrattan kaç. Yağ derken tabii ki sağlıklı olanları kastediyorum.


  • arnold schwarzeneger  (29.04.16 11:12:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.