[]

onun bunun çocuğu taksici

ya arkadaş ben böyle durumları sindiremiyorum, vereceğiniz cevaplar beni sakinleştirecek eminim.

az önce kız arkadaşım atatürk havalimanından avcılar'a gelmek üzere taksiye bindi, türkçe bilmediği için taksicinin söylediğini anlamadığından beni aradı. adam "e-5'te çok trafik var kızı ya metrobüse bırakayım ya da tem'den götüreyim" dedi. bende saf, sazan gibi atlayıp metrobüse bırakmasını söyledim.

sonra içime kurt düştü, trafik durumuna bir baktım yollar yemyeşil. gavatın çocuğu kısa mesafe diye almak istememiş, bende salak gibi buna inanıp kızı tek başına koca valizle metrobüse bıraktırttım. herif bir de 10 liralık mesafeye 20 lira almış.

olay türkiye standartları için gayet normal ama sabahtan beri aklımdan çıkmıyor sinir oldum hırboya. bir de taksiye taksimetreyi 25 liradan açmış, benle konuştuktan sonra düşürmüş. elimde plaka olsa gider uğraşırdım ama şu saatten sonra yapacak hiç bir şey yok (yeterince sinirlenirsem güvenlik kameralarından tespit ettiririm).

nasıl sakinleşeyim şimdi? yaptığı gavatlık çoluğundan çocuğundan çıksın burnundan gelsin diye düşüneyim mi? öğlene kadar söveyim rahatlayayım mı? küfür zirvesi düzenleyip hep birlikte sövelim mi?

 
bir faydası olacağını sanmam ama eğer plakasını tespit edersen taksicilerin kayıt olduğu esnaf odaları var. orayı arayıp yaşanan durumu iletebilirsin.


  • yons  (29.04.16 08:54:04) 
Havalimani taksiye mail at. Ciddi bicimde geri donuyorlar. Cezalari da oluyor. Biz bi kere oyle bi taksiciyle ugrastik


  • la noix  (29.04.16 09:01:19) 
@la noix; elimizde plaka yok, taksinin havalimanına ait bir taksi olduğunu bile bilmiyoruz belki serbest çalışan biriydi. sizin elinizde plaka vardı değil mi?


  • tolga asp  (29.04.16 09:09:03) 
@duyulması gerektiği kadar +1
@douchebag +1

burada paylaşılan bir sürü tecrübeye rağmen hata sizde. hele de yabancı bir arkadaşınız Türkiye'ye gelecekse.

Bir dahiline trafiği önceden siz kontrol edip, taksiciyi siz yönlendirin. İstanbul'da yaşarken karşınızdakinden her zaman bir tık önde düşünmeniz gerekir. Geçmiş olsun.
  • mza  (29.04.16 10:46:06) 
*dahakine


  • mza  (29.04.16 10:46:43) 
  • mrtkbl  (29.04.16 10:50:27) 
abi taksiciler garip ya, dün gece taksiye bindim eve gitmek için, 6-7 liralık bir yer. dizim sıkıntılı diye bindim. adam direk kısa mesafe diyemdi "hava da sıcak tam yürümelik, yakınmış da" filan diyor.

6.99tl tuttu tam, para üstü olarak 1 tane 1 lira, 2 tane 50 kuruş vermeye çalışıyor... dedim bunlar ne? adam bildiğin 1 liraların içinde 50 kuruşları aradı vermeden.
  • fakyoras  (29.04.16 11:54:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.