[]

Haciz olayları

Selamlar,

Benim xxxx (sinkaflı küfür) kardeşim 2 yıldır çılgınca işler yapıyor. Kafasına göre evlendi, annemin birikmiş paralarını yedi vs. vs.

Şimdi son olarak geldiği durumda yalnız yaşayan emekli annemin evine yerleşti yine ve bu süreçte birsürü kredi kartı/kredi borcu temerrüde girmiş. Bunu ödeme imkanı yok 2-3 aya kadar da yurt dışına gidip geri gelmemeyi planlıyor. Sorun şu ki ikamet adresi olarak annemin ev kayıtı. Olası haciz durumunda tamamen anneme ait olan ev ve eşyaların başına ne gelebilir?

Hukuki bilgisi olanlar cevap verirse çok sevinirim.

Teşekkürler şimdiden.

 
Bu konuda ultra tecrubelerime dayanarak soyluyorum eve hacize gelseler bile babayi alirlar. Kardesiniz yurtdisina gittigi zamanda anneni bu evde yasamiyor diye nufus mudurlugune bildirsin. Iciniz rahat olsun haciz icin anca tehdit edebilirler hic bir sey yapamazlar.


  • aslmtn  (28.04.16 20:42:22) 
@aslmtn peki olası bir şekilde kardeşim gitmeden gelirlerse nasıl olur? Evin ve eşyaların anneme ait olduğu çok açık(tapu faturalar vs.)


  • hadi hadi  (28.04.16 20:49:30) 
Yine bir sey olmaz, gelirlerse anneniz kapiyi acicak burda yasamiyor vs diyip gondericek. Artik hacize bile gelmiyorlar sadece telefonla tehdit mesaji atiyolar. Size ya da annenize mesaj atarlarsa sikayet edecegiz sizi diye tehdit edin bir daha mesaj atmazlar o zaman. Hehe cok yasadim bu tarz durumlar tecrubem 10/10 :))


  • aslmtn  (28.04.16 20:51:42) 
hiç bişi olmaz. borcun ve suçun şahsiliği vardır, yani kardeşinin borcundan annen sorumlu değildir. ha, şu olabilir tabi, evde kimse yokken gelip evi kaldırırlar, ya üstüne soğuk su içersin, ya da önce bi 5 kaat avukatına atarsın gidip istikhak davası açar, tazminatıyla beraber çatır çatır eşyanı geri alırsın. tabi bu aşamaya kadar bi dünya itiraz süreci var, hiç girmiyorum. ezcümle, haklarını savunursan bişey olmaz, sesini çıkarmasan, alacaklı avukatı icra memuruna istediğini yaptırır.


  • kerri deadstar  (29.04.16 01:42:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.