[]

arabadan yol tarifi soran insanlar

yol tarifi soranlarla ilgili bir tespitim var. o kadar çok oldu ki bu. bilmediğim bir yer soruyorlar, ben de "bilmiyorum, kusura bakmayın" diyorum her seferinde ama karşılığında gördüğüm tek şey, sanki bilmek zorundaymışım gibi tripli bi şekilde kafa çevirme ve basıp gitme. teşekkür eden birini hatırlamıyorum bile. kendini onaylattırmak için açılmış bir duyuru gibi oldu da, bu sadece benim başıma mı geliyor merak ediyorum.

yol sorduğunuz insanı 5 saniye bile olsa meşgul ediyorsunuz ve en azından "yine de sağ ol, iyi günler" vs. diyebilmelisiniz, hatırlatmış olayım. rahatladım.


 
Bana tamamdır eyvallah dediler hep sana denyolar düşmüş


  • basond  (28.04.16 20:16:24) 
Onların nesli tükendi boşuna arama..


  • esin  (28.04.16 20:23:56) 
Aynı şeyi düşünmüştüm ben de tam, teşekkür edeni de anama söver gibi teşekkür ediyor genelde. Triplerinin hem bana hem benden öte şanslarına olduğunu düşünüyorum. 'Şansıma bilmeyenine denk geldim' gibilerinden. Herhangi bir durumda kibar davranan, 'lütfen' ya da 'teşekkür ederim' diyen kaç kişi kaldı ki, bunda olsun.


  • aychovsky  (28.04.16 20:29:13) 
O degil de ben baska birsey soyleyecegim.bherkesin elinde binlerce liralikntelefon internet, yahu ac bak aradigin yeri. Sene kac olmus hala yollarda insanlara sora sora yer ariyorsun.


  • innerbliss  (28.04.16 20:36:08) 
o kadar dert etme belki acelesi vardır sıkıntıdadır.


  • her gece aç  (28.04.16 20:39:48) 
bazen ben de unutuyorum teşekkür etmeyi. ama o an kaygılı kaygılı "ee şimdi nasıl gidicem kime sorsam ki" diye duraksamamdan kaynaklanıyor.


  • rayde  (28.04.16 20:48:15) 
@inner

katılmıyorum, teknolojik aletler henüz kollarımızın uzantısı olacak kadar pratik olma noktasına erişmedi, "kardeşler kundura" ya da "gül apartmanı" gibi bir yeri ararken insanlara sormak hala çok daha kullanışlı.

he o noktaya gelmiş olsalar bile ben yol sormayı da sorulmayı da severim, çok demokratik bir olay bence, sorduğun insan herhangi biri olabilir toplumun her kesiminden, sana soran da keza. zaten bir avuç etkileşimimiz kaldı şu hayatta insan insana bari bu son yol sorma kalesini yıkmayalım, yıkılsa da ben biraz daha kalıp savunmayı düşünüyorum süper gazi gibi.
  • no frost  (28.04.16 21:38:32) 
4-5 yıl önce lys'ye gireceğim. Okulu bir türlü bulamadık. Pendikte e5 üzerinde köy gibi bir yere gittik. Çocuğu olanlara soruyoruz ya şöyle bir ilkokul varmış biliyor musunuz diye kimse de bilmiyor olmayan yeri arıyoruz resmen. En sonunda arabadan indim yine ay bilmem ki diyen birisine çocuğun nerede okuyor çevredeki okulları bilmiyor musunuz yaa kaç tane farklı ilkokul olabilir ki diye biraz çemkirdim. Sonra hatırlayacağı tuttu gayet güzel tarif etti :) bilmiyorum diyene gerçekten bilmiyor mu acaba diye yaklaşıyorum yani. Bazen insanlar yol tarifiyle uğraşmak istemiyor.


  • jazzabel  (29.04.16 01:41:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.