[]

ilaç bozulur mu?

yaklaşık 2012 senesinden bu yana kapalı kutuda muhafaza edilen bir ilaç var elimde. kapağı hiç açık kalmadan muhafaza edildi. 4 senedir ara ara lazım oluyor ve kullanıyorum. sizce bu sakıncalı mı?

normalde ilaç bildiğimiz aliminyum ambalajı vardı ben de zamanında iki reçete yazdırdığım için iki kutu vardı. sonra bunları aşağıdaki resimdeki şişede birleştirip muhafaza etmeye başladım
kentambalaj.com.tr

 
Bozulur, bozulmustur. Zehirlenmediginiz icin asiri sanslisiniz


  • la noix  (28.04.16 18:52:36) 
internetteki medikal forumlardan birisinde aynı ilacın 1975 yılında yapılmışını içtim hiç birşey olmadı, hapların iyi saklandıysa bozulma ihtimalinin olmadığını yazmış. belki etkisi yeni ilaca göre az olur ama bozulmaz diyor?


  • masa penisi  (28.04.16 18:58:58) 
ilacın etken maddesine bağlı olmakla beraber iyi saklanmış ilaçlar genelde 3-4 sene dayanır.

bazı etken maddeler 20 yıl dayanabilirken kimisi sadece 1 sene dayanabilir.
  • kurnaz  (28.04.16 19:24:17) 
ilacın etken maddesi metilfenidat


  • masa penisi  (28.04.16 19:28:36) 
Sen iyi saklamamissin ki orijinal ambalaji bozmussun


  • la noix  (28.04.16 20:46:10) 
Tarihi geçmiş metilfenidat pazarı var, orijinal ambalajında saklanırsa sadece etkisi azalıyor. Sen ambalajı bozmuşsun tabi, kullanma. Her ilaç öyle uzun uzun dayanmaz. Mesela tarihi geçmiş tetrasiklin antibiyotikler böbrekleri mahvedebilir. İnternette her yazana inanma.


  • Lim5  (28.04.16 21:09:47 ~ 21:10:21) 
bu duyuruyu yazmadan 5 dk önce içmiştim ilacı zaten 2 saat olmuş daha ölmedim. etkisini de hissediyorum.


  • masa penisi  (28.04.16 21:23:32 ~ 21:23:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.