[]

Voice over lte (Volte) destekleten operatorler ve cihazlar ?

Arkadaslar vodafone kullanicisiyim,
Volte destekleyen telefonlar samsung s6,s7, lg g4, iphone 6s destekliyor diyor fakat piyasada volte teknolojisine sahip bir suru cihaz daha var. Ornegin xperia Z serisi hatta lg g3, g3 vs dahi destekliyor. Bu telefonlara neden bu hizmet sunulmuyor bir fikriniz var mi? Yahut bu konuda bir calisma var mi bildiginiz?



 
Volte servisi alabilmek için öncelikle operatörün bu hizmeti verebiliyor olması lazım. İkinci olarakta terminalin bu sisteme uygun olması lazım.

Zaten siz de aşağı yukarı benzer şeyleri yazmışsınız.

Turkcell Volte servisini sadece aşağıdaki cihazlara verebiliyor.
- Samsung S6
- Samsung S6 Edge
- Samsung S7
- Samsung S7 Edge

Vodafone Volte servisini sadece aşağıdaki cihazlara verebiliyor.
- Samsung Galaxy S6
- Samsung Galaxy S7 Edge
- LG G4
- Vodafone Smart6

Türk Telekom Volte servisini sadece aşağıdaki cihazlara verebiliyor.
- Samsung S6
- Samsung S6 Edge
- Samsung S7
- Samsung S7 Edge
- LG V10
- LG G4


Volte kurulumu için yeni ekipman alınması gerekir, ayrıca aynı operatörler arasında konuşabiliyor. Dolayısıyla maliyetli bi işlem. Ve hemen aktif edelim dediğinizde de olmuyor. Cihazların belli başlı testlerden geçmesi gerekiyor. Daha sonra da operatör onayı ile servis verilebiliyor.

iPhone'larda da volte desteği mevcut ancak Apple "Tamam, kullanabilirsiniz" demeden aktif edilemiyor. Çünkü önce kendileri şebekede test ediyor.

Zamanla bu cihazların sayısı artacaktır ancak sayıca az kullanılan diğer telefonlar için bu işlemin yapılacağını sanmıyorum.
  • gkn  (28.04.16 19:43:13) 
Yani volte destekleyen diger telefonlar çöp müdür bu acidan? Her bir cihaz icin farkli farkli yatirim mi gerekiyor. Yurtdisi operatorlerinde durum nasil ? Yine boyle.high-end 3-4 model mi kullanabiliyor bu teknolojiyi?


  • sabor  (29.04.16 02:29:26) 
Açık konuşmak gerekirse volte destekleyen diğer telefonlar çöp.

Aslında her bir cihaz için farklı bir yatırım gerekmiyor ama operatör ve üreticinin anlaşması ve destek vermesi gerekir. Bu da bir nevi maliyet. Şu anda üreticiler eski telefonlarında desteklemek istemiyorlar (Eski chipsetlerine güvenmedikleri için)


Yurt dışında LTE daha önceden geldiği için orada telefon desteği biraz daha fazla.

Türkiye için ileriki dönemde de high end telefonlar ile devam edecekler. Hem operatör hem de üreticiler bu şekilde devam etmek istiyorlar.
  • gkn  (29.04.16 19:50:02) 
Tesekkur ederim ayrintili yanitlariniz icin. Top sadece operatorde degil ayni sekilde ureticiyi de zorluyorsa dediginiz gibi cogu uretici destek vermekten kacinacaktir dogal olarak bir de soz konusu ulke turkiye oldugunda hic bir hareketlenme olamayacagini idrak etmek malesef ki zor degil. Artik onumuzdeki maclara bakicaz


  • sabor  (30.04.16 01:48:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.