[]

Sony Android 6 güncelleme sonrası "Yavaş Şarj" sorunu

Dün Xperia Z3 Compact telefonumu Sony'den gelen Android 6'ya güncelledim. Güncelleme sonrası telefon açıkken şarja taktığımda "Yavaş şarj oluyor" ibaresiyle şarj olmaya başladı. Ve gerçekten biraz biraz kullanınca şarj seviyesi hiç artmıyor. Bunun bir ayarı vardır herhalde diye düşündüm ancak bulamadım. %40'tayken "Yavaş şarj oluyor, dolmasına 15 saat kaldı" diyor!! Şarj yeme gibi bir sorun yok, güncellemeden önce de iyi gidiyordu şarj, yine iyi gidiyor. Ancak şarj edemiyorum açıkken. Kapalıyken normal hızda şarj ediyor.

Xperia Destek Hattı'nı aradım, yazılım onarımı yapmamı tavsiye ettiler. Bunun için de bilgisayara Xperia Compact programını kurup, telefonu yedekleyip buradan onarım yapmam gerekiyormuş. Bana ufak bir problem gibi geliyor. Var mı karşılaşan, basit bir çözümü var mı bu sorunun?


 
Şarj aletini değişik denedin mi? Orjinal şarj mı?


  • hasmetizm 2046  (28.04.16 17:35:26) 
şarj aleti orijinal. sadece farklı kabloyla bilgisayara bağlayabildim. ama aynı şarj aletiyle güncelleme öncesi ve sonrası sorunu var.


  • nilmiye  (28.04.16 17:44:54) 
bende de ayni uyariyi veriyor. USB den sarj ediyorum, adaptör ile sarj etmeyi denemedim belki onda ayni sorun olmaz.

Ayrica güncellemeden sonra pil icin "Stamina", ve "Ultra Stamina" modlari da gitti, bu telefonu özellikle "Ultra Stamina" mod icin almistim, sarj acil durumlarda 1 hafta gidiyor diye. Sony forumlarini inceledigimde son güncellemeden sonra cok sikayet aliyorlar, umarim kisa zamanda düzeltirler.
  • emrahday  (28.04.16 17:50:59) 
kablo da şarjın bir parçası. ucuz kablolar şarj süresini uzatıyor.


  • argent dawn  (28.04.16 17:57:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.