[]

Kedi bakımı

Şimdi önceden de evime gelen hamile kediyle ilgili duyuru açmıştım. 3 hafta önce doğurdu, dört tane de yavrusu oldu. Yavruların gözü açıldı ama henüz doğru düzgün yürüyemiyolar tabi, annelerini emiyolar. Apart yönetimi bana sen çok ilgilendin çok seviyorsun istersen bi tanesini sahiplenebilirsin dedi. Çok mutlu oldum tabi. Ama sokak kedileri dışında hiç evde kedi beslemedim. Elzem olan noktalar neler,zorlukları neler bilmiyorum. Bir de bir yıl sonra ailemin yanına döneceğim hepsi hayvanları çok seviyor fakat annem koltukları konusunda hassas biraz. Gençliğinde bahçeli evde beslediği için eğitmeyi de bilmiyor pek kediyi. Bana zorluklarını önemli olan noktaları şöyle toparlayarak anlatırsanız çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler.


 
kediler bir çoğunda olduğu gibi karakteri olan hayvanlardır. öncelikle bir süre izlemeniz gerek nelerden hoşlanır ne yemeyi sever hangi oyuncağı sever, kucak sever mi, oynama şekli nasıl vs.

bunları o size öğretir zaten kısa bir süre içinde. yalnız kalmaktan hoşlanmazlar genel olarak. yatarken odanızın kapısını açık tutmanızı isterler :)

bir çoğu su sevmez. yıkamayı düşünmeyin. kendilerini temizliyorlar zaten. yıkarsanız kendinize 2-3 günlük bir düşman yaratabilirsiniz.

tırnaklarını uzama süresine göre kesin. ama sadece ön patilerini. bir iki defa veterinere kestirdikten sonra öğrenir ve evde de tırnak makası ile kesebilirsiniz. çok kolay. arka patilerini de keserseniz tamamen savunma mekanizmalarını kaybedip içlerine kapanabilirler.
  • mrtkbl  (28.04.16 15:54:33) 
kediler ortalama 15 yıl yaşar. kısırlaştırmadığın sürece birlikte birlikte yaşaman zordur. en az bir kere büyük hastalık geçirecektir. günlük masrafı çok fazla değil ama bu hastalık durumları çok zorlayabiliyor. koltukları mahvet ederler doğru. genelde tırnak bilemek için kullanırlar. tırmalama tahtasına alıştırabilen var mıdır bilmiyorum. erkekler daha hareketli ve yaramaz oluyorlar tabi yaşına gelene kadar. genelde eğitimi falan yok. adını öğreniyorlar. ve bazı kelimeleri. kum terbiyesi zaten doğuştan var. bütün zorluklarına rağmen kediyle yaşamak çok güzel tavsiye ederim.


  • ser  (28.04.16 15:54:47) 
ailenizin yanına dönecekseniz ve döndükten sonra kediciğe ne olur kafanızda en ufak dahi olsa bir şüphe varsa sahiplenmeyin, ileride kendi kararlarınızı kimseye bağlı olmadan verebileceğiniz zaman sahiplenirsiniz.


  • evde liyakat kalmamis  (28.04.16 16:16:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.