[]

Devlet Ateizmi, Sekülerizm ve Laiklik

Bu 3 kavram arasındaki farklar nelerdir?




 
Devlet ateizmi Kuzey Kore, Incil'i olan idam edilir. Sekulerlik dunyanin demokratik ulkeleri, devlet kimsenin dinine karismaz. Diyanet diye bir sey yoktur! Camiler kiliseler havralar tapinaklar devletten yardim almaz! Devlet saga sola cami kilise havra tapinak yapmaz! Okullarda zorunlu din baskisi yoktur! Isteyen muaftir! Escinseller evlenebilir, isteyen inanir isteyen inanmaz. Herkes kendinden sorumludur. Escinsellik cagrisi da ateistlik ovgusu de yapabilirsin. Sen escinsel ya da biseksuel olmaya karar verdin diye ya da dinsiz olmaya bu senin secimindir.

Laiklik Fransa'da ve Irlanda'da ayrica yozlasmis haliyle Turkiye'de gecerli. Sekulerizmin Fransiz versiyonu. Bence artik Turkiye laik degil sekuler bir ulke. O da tam degil.
  • Traveller  (28.04.16 07:50:14) 
devlet ateizmi ile laiklik tamamen çatışan şeyler, ateist devlet tanrının varlığını inkar eder ve günümüz insan toplumunda yeri yoktur; bir devletin götü resmi olarak "tanrı yok din yalan" demeye yemez. şeri hukukla yönetilen bir devletten farkı yoktur çünkü dine bakışı objektif değildir ve politik açıdan günümüz şartlarında doğru kabul edilemez zira devletlerin dini bakış açısı olmaz, olmamalı.


  • baba jo  (28.04.16 07:54:24 ~ 07:55:03) 
devlet ateizmi, suudi arabistan'ın ateist hali. devlet dinlerden birine taraftır (ateizm) ve bunun dışında kalanlar devletin karşısındadır.

sekülerizm, devletin inanç konusunun dışında kalması, ibadethanelerin, din eğitiminin devletin tamamen dışında (ama kontrol ve denetiminde) yapılması.

laiklik, devletin inançlara eşit mesafede olması, ruhban okulunun da imam hatip lisesinin de devlet eliyle açılması, caminin de kilisenin de devlet eliyle yapılması.
  • babilbaligi  (28.04.16 09:45:42) 
bana neden tik vermiyon kardeş? diğerleri tek tek tanım yapmış; aralarındaki farkları yazmamış, okuyanın yorumuna bırakmış. teknik olarak soruna doğru cevap veren benim çünkü sen aralarındaki farklı sormuşsun, ben de karşılaştırıp yazdım.


  • baba jo  (28.04.16 15:09:48 ~ 15:10:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.