[]

Scooter Motosiklet almak istiyorum ama...

Özet: Mondial 125 ZNU nasıldır? Nostaljik ve ucuz alternatifleri nedir?

Merhaba arkadaşlar. Nostalji tipi scooter motosiklet almak istiyorum. Ama daha önce üç, beş sürüş dışında hiç motor deneyimim olmadı. Anlayacağınız motorlardan hiç ama hiç anlamam. Fakat 2009'dan beri trafikte aktif araç sürücüsüyüm.

İş yerim ile evim arasında ki mesafe yaklaşık 10 kilometre. Diyorum ki yazın işe motorla gidip geleyim. Dolmuş kadar az para verip dolmuşun sıkıntılarını çekmem. Araba desen sırf otopark parası dünyalar tutuyor.

Motora ayırabileceğim bütçe 3500 lira. İkinci el almak istemiyorum çünkü motor işi sakat iş komple elden geçirmeden binemem. Elden geçirince de karşıma neler çıkar bilemem. O yüzden sıfır almak istiyorum. Çinli kardeşler çok ucuza yapıyor bu meretleri.

Vitesli motor istemiyorum çünkü acemiyim. Alışma süreciyle falan uğraşamam ki zaten nostaljik scooterların tipi de çok hoşuma gidiyor. Motor sürme işini seversem gelecek zaman diliminde düşünebilirim tabi büyük bir şey.

Neyse çok uzattım. Bana yardımcı olun alalım bir motor. Vitessiz, Vespa tarzı, 3500 liraya kadar. Bakımları yapıldığında uğraştırmayan ve az yakan bir motor istiyorum.

+ ehliyet şu an ne kadar tutuyor? b sınıfı ehliyetim var.

 
ehliyete cevap vereyim, yatacağım yarın editlerim cevabı.

kuzen b sınıfına ek, yeni a sınıfını aldı, 600 kursa verdi 200-300 de ehliyet harcı verecek. 1000 liraya mal olur sana aşağı yukarı.
  • mattiadestro  (28.04.16 00:56:04) 
Bütçeni hesaplarken güvenlik elemanlarını (kask, sırtlık) da hesapla.


  • ThomasJefferson  (28.04.16 01:00:28) 
illa tarz olsun demezseniz lifan'ın scooter'ı biraz daha dayanıklı. hatta denk gelir de sym falan bulabilirseniz çin işi olmayanlar daha dayanıklı.


  • icim urperiyor  (28.04.16 03:12:54) 
0 km çin malı yerine ikinci el başka bir ülke malı almanı öneririm, inan elden geçirmesen bile daha güvenli. Sektörle içli dışlı olunca daha net anlaşılıyor bu durum.

klasik görünümlü, japon yamaha delight 4.500 civarı ikinci el çokça var.
SYM Fiddle yine görüntü olarak hoşuna gider 3.500'e ikinci el bulursun, kalitelidir.
  • okumayi sevmeyen okur  (28.04.16 11:18:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.