[]

Türkiye'deki Sağcılık Sizce Nedir? Irkçılık Ne kadar Mevcut?

ırkçılık, kafatasçılık, gibi kavramların sanki olması gereken yere, tarihe bırakılmış olduğunu görüyorum artık. en azından bir 20 yıl öncesiyle kıyasladığımda bile büyük bir fark var.

Hergün ülkesinin, dolayısıyla halkın güvenliği için bir dakika düşünmeden uçan kurşunların arasında cesurca savaşan kürdü, türkü, lazı, çerkesi, eğitimlisi, alaylısını, polisin ve ordunun dirsek dirseğe bir birini kolladığını görmek bir kıyaslama yapınca çok yol alındığının göstergesi olarak görüyorum.

Sizin düşünceleriniz nedir?

 
Sağcı, solcu mevzusu kendi düşünceme göre bitmiş olsa da ırkçılık içten içten devam ediyor ve her an patlamaya hazır.


  • kaderimse np  (27.04.16 23:52:43) 
Senin diger duyuru ve sorularini gordugumde haber kaynaklarinin cok kisitli oldugunu goruyorum. A Haber izlemeyi biraz birak, inanmasan da T24 oku, Birgun oku, Sozcu oku. Bambaska bakis acilari oldugunu goreceksin. Olaylar hic de tahmin ettigin gibi olmayabilir

Simdi hapis cezasi kaldirilsa, gunah olmadigi ilan edilse, ayip oldugudu dusunulmezse Turkler Kurtleri, Kurtler Turkleri, Sunniler Alevileri, Turkler Ermenileri, duzcinseller escinselleri, muhafazakarlar marjinalleri, inanclilar ateistleri, Muslumanlar Hristiyanlari ve Yahudileri... oldurur.

20 yil oncesinden degisen tek sey ortak rakip ki o da AKP. AKP dagilirsa yeni dostluklar, yeni milliyetcilik tanimlari, yeni milliyetci sahislar ortaya cikar.
  • Traveller  (27.04.16 23:54:37 ~ 23:59:45) 
@Traveller
"haber kaynaklarinin cok kisitli oldugunu goruyorum"
okuduğum kaynak varsayımları üzerine burda sen mi karar veriyorsun?

Varsayımda bulunup, varsayımınız gerçekmiş gibi kendinizi kandırmayın lütfen.
  • vapurlarfalan  (28.04.16 00:05:46 ~ 00:06:14) 
Dostum amacim kavga etmek degil ama elestiriyi kabul et lutfen. Ben tipik bir AKP karsiti secmen olmaya calismiyorum. Muslumanlar olsun, yasasin ordu, AKP nasil giderse gitsin turunden cumleler asla kurmam! Olaylara gercekci bakmaya calisirim. Ancak para su anda AKP'den yana ve bircok haber kanali ki bunlara havuz medyasi diyorlar. Ulkede olan her seyi iyiymis gibi gosteriyorlar. Aslinda pembe bir Turkiye yok. Daha cok her sey karanlik cunku cahil insanlar yalnizca mezhep, cinsel yonelim, yasam sekli gibi son derece kisisel konular uzerinden birbirinden nefret ediyor.


  • Traveller  (28.04.16 00:10:20) 
sağcılık=pragmatizm
ırkçılık da diğer memleketlerdeki gibi, ara ara yükselir öyle. misal altın şafak, misal avrupadaki nazi artıkları, haider, le pen, jirinovski vs... insanları örgütleme kapasitesi olmayan bir akım. gavur ellerde toplanıp gariban göçmenlere dalarlar en fazla. türkiyede de azınlıklara.. kürt, alevi vb..

sağcılar ırkçılık yokmuş gibi, iki yüzlü adi bir tavır içinde. o da onların kendi defoları işte.
  • kargn  (28.04.16 02:21:27) 
bebeğim, bir siyasi partinin bürolarına bir ay içinde yüzlerce saldırı olan ve hükümetin sorumlular hakkında tek bir işlem yapmadığı ülkede mi kafatasçılığın terkedildiğini düşünüyorsun?

tatlım urfa'dan gelen köylülerin beypazarı'nda minibüsünün yakıldığı, canlarının tehtit edildiği, kırşehir'de kitabevi yakılırken izleyen valilerin görevde olduğu ülkede mi?

balım yoksa bir spor klübü yöneticilerinin linç edilmesini izleyen polislerin bağlı olduğu içişleri bakanı mı böyle düşündürüyor?

canım yoksa terörist ilan edilip "asker ve polisin kolkola operasyonunda" ölen 35 günlük bebek mi?

daha gider bu liste.

o yalanları, yanlı sorularla yapmaya çalıştığınız siyasi manipülasyonlarınızı yemezler.

edit: haklı uyarı üzerine düzeltmeler yapıldı. şimdiye kadar hiçbir soruya cevap veremeyen arkadaşlar yine cevap vermeyeceklermiş, keyifleri bilir.
  • babilbaligi  (28.04.16 10:13:57 ~ 11:03:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.