[]

Metrobüsteki Suriyeliler

Bu konu hakkında ciddi ciddi kafa yormaya başladım.

Metrobüsü bilen bilir tüm insanlığın çıldırdığı, evrime kanıt oluşturabilecek düzeyde hayvanlaşıp kendini kaybeden insanlardan tutun da her türlü kişiyle çok yakından kurduğunuz münasebetler, kapıların sizi sanki geri dönüşüm makinesine alıp öğüttüğü ve dışarıya tüm akıl melekelerinden yoksun şekilde bıraktığı teknoloji harikası ulaşım aracı.

Fakat metrobüste beni en çok düşündüren şey o kalabalık arasında bacaklarınız arasında beliren minikler. önüne bakmadan tüm metrobüsü boydan boya fındık fareleri gibi dolaşan ufaklıklar... kimi zaman gelip sarılıp bırakmıyorlar, çantanıza kucağınıza selpak bırakıp 1 tl için size ikna etmeye çalışıyorlar, siz vermemekte direnince küsüyor gibi yapıyorlar ve en son sizden iş çıkmayacağını anlayıp bezmişlikle ya da umursamazlıkla başka birine yöneliyorlar. bu çocuklara ne olacak? geçen gün o kadar tatlı bir tanesine denk geldim ki, resmen trip attı bana, selpağı geri vermeye çalışıyorum almıyor, arkasını dönüyor falan, ama yine de almadım o selpağı; normalde bozuğum varsa alırım; ama almamaya karar verdim, sanki o çocuklara gidiyormuş gibi o yardım, para vermeyi kestim. aynı mahcuplukla boydan boya dolaştırılıp çalıştırılıyorlar, bu çocuklar sürekli reddediliyor, düşünsenize sürekli reddediliyorlar para verilse bu sefer de herkesten istediklerini alabileceklerine dair bir bilinçleri oluşacak. bu çocuklar büyüyünce ne olacak, hayata nasıl bağlanacaklar. kimine bakıyorum şimdiden ellerine silah versen adam vurur, kimine bakıyorum şimdiden yüzüne rüzgar yese korkudan ağlar. sahi ne olacak bu çocuklara, kimin ne zaman aklına gelecek, ya da o hayırsever hükümetimiz savaştan kaçan çocukları gerçekten koruduğuna inanıyor mu? açıkçası büyüdüklerinde potansiyel birer ruh hastası olabilecek bu çocuklar için kim ne yapacak, ne olacak bu işin sonu?

 
15i geçince tecavüzcü, yan kesici, balici, hırsız vs. olacaklar işte. çünkü ülkenin bu konuda kalifiye personel açığı var o açığı elbette bu gençler ile tamamlayacağız. elhamdürillah. neticede o duble yollarda peçete satacak, cam silecek adamlarda lazım. dimi ?


  • mrvengeance  (27.04.16 23:22:58) 
Onlardan bir sey almayin cunku uzakta babalari abileri saticilari onlari gozlemliyor ve paralarina el koyuyor.


  • Traveller  (27.04.16 23:27:24) 
ben de bugun oradaki guvenlik gorevlileriyle konustum, " buldugumuzda atiyoruz ama yine de e5 in kenarindan iceri giriyorlar. 153 u arayip oraya soyleyin," dediler. birisini dovmemek icin kendimi zor tuttum, kiza sariliyor, opuyor, baskasinin dizine kafasini koyuyor, bir baskasi aglayip para toplamaya calisiyor.

bugun birinin fotografini cektim, sikayet edecegimi soyledim ve 5-6 yaslarindaki cocuk bana vurmaya basladi, kendi dilinde sovmeyi de eksik etmedi.

lutfen sozlukte bir basligini acin da, en azindan deneyimlerimizi bu basliga yazalim da, bu 153 mu olur baskasi mi olur, bu yazilanlari okuyup bir seyler yapsin.

dilerim eksisozluk'te ses getirir de bu konu hakkinda bir seyler yapilir.
  • scars dont fade  (27.04.16 23:28:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.