[]

Konu Türkiye Olunca Avrupa Ülkelerinde Aşırı Bir Hassaslık mı Var?

Bugün, Almanya'da, Türkiye devletine ait gizli belgeleri açıklamak suçundan yargılanan Dündar hazretlerinden dolayı, parlementolarında Türkiye'deki basın özgürlüğü hakkında özel olarak toplandılar.

Şansa bak dün Stuttgart savcılığı tam da Dündar'ın yargılandığı suçlardan dolayı bir gazeteciye ve gazeteye, yani devlete ait gizli belgeleri açıklama, gazetecilik sınırını aşma ve basın yasasını ihlal suçlamasıyla soruşturma açtı.

bu yaşananların özeti, ama konu diyelim Sırbistan'daki, Ermenistan'daki veya herhangi bir avrupa ülkesindaki kısıtlama ve hak ihlalleri olunca bu kadar yaygara koparılmıyor.

Sizce de aşırı bir hassaslık yok mu?

 
konu türkiye olduğu için değil konu baştaki eleman olduğu için hassas. türkiye dışındaki insanlar gerçekten acayip nefret ediyorlar bu adamdan.


  • masa penisi  (27.04.16 20:48:10) 
aşırı bir hassaslık yok.

içeridekilerin tepkisi neden fazla?

ya da esad'la denizlere girip, düşman olmak, iç işine kadar karışıp yaygara koparmak neden?
sen adamı işgal etme noktasına getir legal olsun, ab sana laf edince auuuvv
  • kupigometa  (27.04.16 20:51:58 ~ 20:52:13) 
Gazetecinin adını biliyor musunuz? Ben sabah haberi görüp aramıştım ama bulamamıştım.

Biliyorsanız mesaj atabilir misiniz.
  • cinayet saati  (27.04.16 20:53:12) 
Türkiye'deki basın özgürlüğü problemini sadece Can Dündar ile sınırlayabilecek kadar sığ biriysen, evet, Türkiye'ye özel bir hassasiyet var.

Ben de şöyle bir soru sorayım o zaman, senin bakış açına uygun olması açısından: - Stuttgart'ta açılan soruşturmaya konu olayda da devlet yetkilileri, dünyanın en tehlikeli terörist gruplarından birine silah yardımı yapıp, ardından "hayır, biz erzak gönderdik" deyip, gerçekler gün yüzüne çıkınca "silah olsa ne olur, olmasa ne olur." demiş mi?
  • himmet dayi  (27.04.16 20:54:29) 
evet var. konu türkiye olunca daha neler yapıp, ortalığı nasil karıştırdıkları kısmen n.hablemitoğlu - türkiyedeki alman vakifları ve bergama dosyası adli kitabinda yaziyor. temelde bir birimizi sevmesekte politikalar bakimindan benzerlikler söz konusu.
biz soruşturma açınca onlar da soruşturma açmış sayılıyor..

  • 1adam  (27.04.16 20:58:27) 
Hassaslik tepedekinin diktatorluk egiliminden kaynaklaniyor. Bu herkesce bilindiginden hakli olarak olaylar takip ediliyor. Esas soru, siz niye hassas degilsiniz? Bir diger kritik soru da Dundar'in ilgili haberi yapmamasi gerektigini mi dusunuyorsunuz?
Acikca belli ki bu ulkede baskicilik var ve o haber dunyanin her yerinde yapilmali.

  • f_d  (27.04.16 20:59:31) 
Türkiye basın özgürlüğünde 180 ülke içinde 150li sıralarda bir ülke.

Sen nerede bir siyasinin "öyle bırakmam onu" dersen tüm demokratik ülkeler tabi sana tepki gösterir. Sen nerede "yerel mahkeme anayasa mahkemesi kararına direnebilir" diye müdahale edersen, demokratik ülkeler buan tepki gösterir.

Son genel kurulunun divan üyesi kamyonla adam toplayıp gazete basan partinin basın özgürlüğünden dem vurması için, önce terörle arasına mesafe koyması gerekiyor.
  • babilbaligi  (27.04.16 21:20:40) 
Evinde kavga gurultu eksik olmayip komsularina mutlu aile tablosu sunmaya calisan tipik turk ailesi kafasi bu.

He canim rte ebesine atlasin bu milletin ama yeterki diger ulkeler duymasin. Derdimiz kavga degil zaten kavganin duyulmasi degil mi.
  • yons  (27.04.16 21:20:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.