[]

geleneklerimizden seçmece yapmam lazım

1. ilk aklınıza gelen geleneğimiz,
2. en sevdiğiniz geleneğimiz,
3. hiç sevmediğiniz geleneğimizi yazar mısınız?

yöreyi de yazarsanız çok iyi olur.

 
1. ölü evine yemek götürme (yabancılarda da var gerçi)
2. düğünde takı takma (gönülden gelerek, aile kuranlara yardım amacıyla takıldığı zamanlar tabi)
3. köylerdeki bilimum gerdek gecesi ritüelleri

yöreden bağımsız, anadolu gelenekleri diyeyim.
  • manuel mandalina  (26.04.16 23:51:33 ~ 23:51:55) 
1-komşuya yemek götürmek/gelen tabağı dolu vermek :)
2-yola çıkanın ardından su dökmek
3-geline kırmızı kuşak
  • kül  (26.04.16 23:55:41) 
1-kız isteme
2-aklıma sevdiğim bir şey gelmedi.
3-kız isteme
  • utkuren  (27.04.16 00:04:55) 
1. El öpme
2. Bayramlarda birbirini arayıp hatır sormak, küslerin barıştırılması, ölüsü olan kişiye destek çıkmak için yapılanlar, doğumda ziyaret etmek, misafirperverlik, vb.
3. Geleneklerin çoğunu hayat zorlaştırıcı ve sadece bir ritüel olarak görüyorum. Sevdiklerim de bu barışmayla, güzel geçinme ile ilgili olanlar ama açık ara en nefret ettiğim geline bağlanan kırmızı kuşak ve kaldıysa gerdek gecesi sonrası çarşaf asmak.
Gerçi düğünlerle ve çocuklarla ilgili kız isteme, tuzlu kahve, karşı tarafın sülalesine saçmasapan bohçalar yapma ve kına gecelerini de sevdiğimi söyleyemem. Özel gün konvoylarını da sevmiyorum.

Yöreye özel olarak değil de, Çerkes gelini geleneğini sevmiyorum. Gerçi kalktı bir 30-40 yıl önce. Çerkes gelini olunca damadın annesi izin verene kadar gelin onlarla aynı sofrada yemek yiyemez, onlarla oturamaz. Ne zaman ki gelin evde kendini kanıtlar, kaynana o zaman geline bir hediye vererek aileye kabul ettiğini belirtir, o zaman aynı masaya, odaya otururlar. Halam iki sene beklemiş.
  • aychovsky  (27.04.16 00:06:12 ~ 00:08:13) 
1- Tuzlu Kahve
2- Düğün yapana yardım edilmesi(kim ne takmış not edilen cinsi değil ama)
3- Çerkeslerin saçma tüm adetleri abi. Bir kere çerkes bir sevgilim oldu bana adetlerini anlattıkça sanki boğazımı sıkıyorlardı. Bu kadar gereksiz salak bir adet sinsilesi olamaz abi. Tam bir ayranı yok içmeye tahtırevanla gider sıçmaya milleti.
  • gozu acik sevisen yahudi  (27.04.16 09:43:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.