[]

reflü

Arkadaşlar merhaba


Bir arkadaşımın reflüsü var fakat aynı zamanda kilo almaya çalışıyor (erkek). Reflüsü sebebiyle ve yoğun çalışma temposu yüzünden son 2 ayda 5 kilo birden verdiği için güçten de düştü. Hem midesini korumak ama aynı zamanda iştahını açacak şekilde beslenmek istiyor. Normalde de sağlıklı beslenen biri (fast-food, çok yağlı ve şekerli, kola benzeri gıdalar neredeyse hiç tüketmiyor) fakat iştahını açacak şeyleri bile yemekte zorlanıyor.

Önerilerinizi bekliyoruz!

 
Kaçışı kolaylaştıracak şeylerden uzak duruyormuş zaten. Çay, kahve, çikolata da öyle. Yemekte neden zorlanıyor. İlaç kullanıyor mu?


  • Lim5  (26.04.16 23:24:59) 
kahveyi de neredeyse hiç tüketmiyor, çayı da ortalama bir türk insanından az tüketiyordur, sadece kahvaltıda. yemekte zorlanmasının sebebi, yemeği yerken birden bir tıkanması ve yemeye devam etmek istememesi. normalde iştahı olan birisi, düzenli spor yapıp, 3 ana öğün ve ara öğünler yiyorken, reflüsünün olduğu zamanlarda birden bire iştahı kesiliyor. herhangi bir ilaç kullanmıyor. ben geçenlerde supradin all day önerdim, günde 1 tane kullanmış, fayda etmedi. tez döneminde kendisi, bundan kaynaklanıyor diyeceğim ama reflü sene en az 2 kez tekrarlıyor. stresin olduğu zamanlarda da ayyuka çıkıyor işte böyle.


  • mrsmoon  (26.04.16 23:30:44) 
Doktora gidip bu tıkanıp kalma olayını belirtsin. Yemekler yemek borusuna mı takılıyor erken mi doyuyor her ne oluyorsa anlatsın. 2 ayda 5 kilo verdiğini söylesin. Doktor endoskopiye karar verebilir. Reflü olduğuna karar verilirse alır ilacını huzura kavuşur.


  • Lim5  (26.04.16 23:41:00) 
kudret nari diye bir sey var. arastirmalisin.


  • alpkartal  (27.04.16 20:36:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.