[]

tek yaşayan kişi hayvan besleyebilir mi?

tek yaşayıp köpek beslemek olur mu? 8-18 arası çalışanım.




 
yapan arkadaşlarım var, ama sen ne kadar uğraşmak isticeksin? eve gelir gelmez sokağa çıkarman gerekecek mesela tuvalet için.


  • mula  (26.04.16 19:30:50) 
apartman dairesinde pek olmaz o iş bence. ya da doğru cins köpeği seçmek lazım.


  • victum  (26.04.16 19:33:22) 
hayvana yazık, kedi olabilir


  • nucleon  (26.04.16 19:36:02) 
Olur neden olmasin. Canindan bi parca oglun kizin annen kardesin gibi olacak. Usenir misin kizinin tuvaleti gwlse. Ne guzel hava alirsin. Seni gercekten seven ve ozleyen biri olur evde. Seni bekleyen.

Eger ki sahiplenirsen, sonra zor gelip de geri terk edersen, Allah daha agir terk edilmeleri omrunun sonuna kadar sana da yasatsun derim ama.

Cunku onlar da canlar. Baglaniyorlar.

İyi dusun. Bi omru seni sonsuz sevecek bi canliya adayacaksan, durma bile.
  • brad pitt  (26.04.16 19:38:56) 
Bizim kizimiz da kopegimiz yani sabah ve aksam cikiyor tuvalete. Ve evde. Apartman yani. Pekala. Gayet de guzel olur.


  • brad pitt  (26.04.16 19:39:37) 
ya 10 saat çalışıyorsun sabah akşam onu çıkarmak da... nebliyim. zor yani. köpek rahat insan işi, evin işine yakınsa olur. benim arkadaşta her çeşit hayvan var, ama işi evine 10 dk akşamın bi saati de gelse hallediyo. akşam yürüyüşü diye düşünüyodur muhtemelen. oturduğun semt de önemli bu konuda bence.


  • mula  (26.04.16 19:41:39) 
benimki bir anlık heves değil zaten. yıllardır aklımda var kendi evime çıkıp köpek beslemek fikri. mütevazılığı bi kenara bırakırsam az çok vicdan var bende, hevesi alıp terk etmek falan aklımın ucundan geçmedi :)


  • yons  (26.04.16 19:42:29 ~ 19:43:38) 
Kedi falan olsa siklemez de köpekte olmaz o iş hayvana acı çektirirsin.


  • angelus  (26.04.16 19:43:55) 
olay sadece tuvalete çıkartmak değil bir ebeveyn gibi onunla olmalısın
köpek, büyümeyen çocuk demektir. çocuğunu da evde yalnız bırakmazsın. komşumun köpeği tüm gün yalnız ve inan çok mutsuz. yapmayın etmeyin ilgilenecek biri yoksa evinize canınız istiyor diye köpek almayın.

  • neira  (26.04.16 19:44:24) 
İdeal değil, zor olur.

Köpek besleme fikir olarak çok tatlış çok cezbedici geliyor olabilir ama gerçekten beslemeye başladığında zorlukları ortaya çıkıyor. Bir kere yavru asla sahiplenemezsin, 10 saat evde tek başına kalamaz, ağzına sıçar evin, çok sıkılır, ağlar. Belki şöyle yaşını başını almış, huyu suyu belli uslu bir köpek, çok enerjik olmayan. Ama zor yine de. Ben tavsiye etmiyorum. Çok hayvan beslemek istiyorsan arkadaşların da dediği gibi kedi sahiplen, daha iyisi iki tane sahiplen.
  • buff  (26.04.16 20:19:03) 
olmaz.

gunde en az 1 defa yuruyuse cikarman lazim. ben sabah 7de ise giderken komsularim kopekleriyle yuruyusten donuyor oluyorlar cogu zaman, aksam keza 6dan sonra yuruyuse cikariyorlar. sadece bu bile buyuk bir sorumluluk bence. sonucta karar senin, sahiplendiginde, en iyisini yapmaya calisacagini umuyorum. sans seninle olsun.
  • gokhlayeh  (26.04.16 20:23:48) 
Bence de kopek iyi bi tercih olmaz, senin durumunda en iyi secenek 2 kedi, ki onlar da aslinda evde uzun sure yalniz kalinca sikilabiliyorlar :) bizim yan dairede var bi kopek, ne zaman apartmandan ses duysa havliyor evde yalnizken. yazik olur kopege


  • saçdemeti  (26.04.16 20:25:15) 
köpek almadan 1 ay önce kendini alıştırmaya çalış. apartman dairesinde besleyeceğini varsayıyorum. aşağıda aklıma gelen maddeleri yazıyorum.

1) hergün 1 saat erken kalk. köpeğine yemeğini yedirdikten sonra hazmetmesi için en az 30dk-1saat geçmesi gerekecek. (fındık kadar köpek almayacağını varsayıyorum)

2) hergün işten geldikten 1,1.50 saat sonra dışarıda 30 dk dolaş. köpeğin enerjisini atması için en az 30 dk yürütmen oynaman gerekecek.

3) yavru almayı düşünüyorsan şimdiden vazgeç. tuvalet eğitimini anlayana kadar sağa sola işeyip sıçacak ev çok pis kokacak. sağı solu kemirecek. sen gelene kadar sıçtığı bok ile oynayacak. bunu deneyimlemek istersen işe gitmeden evin belli kısımlarına koku bırakabilirsin böylece akşam ne kadar kötü koktuğunu görebilirsin :)

4) akşam gezmesinden sonra eve geldiğinde patilerini silmeye bile üşenir olacaksın bir süre sonra :(

5) akşam bir ara mutlaka oyun isteyecek. kendi işlerinle mi ilgileneceksin onunla mı oynayacaksın?

6) illaki bir programın olacak, eve geç gelmen gerekecek. ne olacak bu hayvanın hali?

7) sen evden çıktıktan sonra başlayacak havlamaya.. kolu komşu ne der?

8) tüy olayına girmek istemiyorum, hayat enerjimi bitirdi..

evde bir yardımcın yoksa çok zor be dostum :(
  • plastic_angel  (26.04.16 21:40:30 ~ 21:42:30) 
genç bir köpek yerine en az 2-3 yaşında bir köpeğe yuva açarsanız daha mümkün. benzer bir durumda yaşadım ancak köpeğim 8-9 yaşlarında olduğu için hiç sıkıntı olmadı. sadece dönüşünüzde onun heyecanını, oyun isteğini karşılamanız gerekiyor. haftasonu da dışarıda olurum yine kısa dolaşırız diyorsanız sorun olur. boş vakitlerinizin büyük bölümünü ona ayırmanız gerekir. bir de barınaktan, sokaktan bir can kurtaracaksanız en azından bir köpek için güvenli huzurlu bir yuva olacaksanız. köepek beslemek olarak değil köpekle yaşamak olarak düşünürseniz hayatınızda ne kadar yeri olacağını daha kolay idrak etmek mümkün olur.


  • madarch  (27.04.16 09:53:56) 
ben sabah 9 aksam 6 calisirken kucuk ve yasli bir kopegim vardi. butun gun benim yatagimda uyuyordu. sonra sokaktan 10 aylik civari bir piyango vurdu. iki kopekli oldum. ve her gun oglen eve geldim gezdirdim. neyse ki evim is yerine yakindi.
evde iki odaya ip-kamera kurmustum, gittigim yerden bakiyordum.
audacity programiyla gun boyu ses kaydi yapip, aksam baktim havlama durumlarina. bunlar tavsiye edecegim seyler. yalniz kaldiginda havlama huyu olusmamasini saglayin. ben olsam ve eve hapsedeceksem bu kadar uzun sure, en az 4-5 yaslarinda ve barinaktan/sokaktan kurtarirdim.
  • bir varmis bir yokmus  (27.04.16 13:27:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.